Cazanciuc, avertisment pentru PNL: Organizarea de manifestări politice ilegale poate atrage răspunderea penală

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, le atrage atenția liderilor PNL că organizarea de "manifestări politice ilegale" în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală.

RomaniaTV.net
08 iun. 2015, 12:38
Cazanciuc, avertisment pentru PNL: Organizarea de manifestări politice ilegale poate atrage răspunderea penală

„Ca ministru al justiției mi se pare inadmisibil și contrar practicilor democratice constituționale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim și a crea instabilitate politică majoră.

Este împotriva tuturor angajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni și transatlantici ca PNL să folosească justiția pentru a-și rezolva incapacitatea de a convinge populația și membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care să ajute România și nicidecum să o întoarcă acolo unde se afla în anii 2009-2011″, a afirmat Cazanciuc, într-un comunicat de presă.

Reacţia ministrului Justiţiei vine după ce Vasile Blaga i-a cerut demisia premierului Victor Ponta și a anunțat că vineri, în ziua dezbaterii moțiunii de cenzură, va fi organizat un lanț uman în jurul Palatului Parlamentului.

Moţiunea de cenzură depusă vineri de PNL şi intitulată „Victor Ponta — demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!” va fi citită luni, la ora 17.30, în plenul Parlamentului, urmând ca vineri, de la ora 10.00, să aibă loc dezbaterea moţiunii şi votul.


loading...