Cazanciuc, despre cererile DNA respinse de parlamentari: România, un exemplu pentru alte ţări europene

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, marţi, referitor la respingerea solicitărilor DNA de către parlamentari, că România "poate fi un exemplu". Acesta a adăugat că, din punctul său de vedere, aproape de fiecare dată când a existat un dialog foarte apropiat" a fost "şi un răspuns favorabil" al Parlamentului.

21 iul. 2015, 17:28
Cazanciuc, despre cererile DNA respinse de parlamentari: România, un exemplu pentru alte ţări europene

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a afirmat, întrebat fiind dacă a discutat cu membrii Comisiei Europene (CE) despre MCV şi dacă există îngrijorări la nivelul CE după ce Parlamentul a respins, recent, mai multe solicitări ale DNA, că România „poate fi un exemplu” pentru alte ţări europene din punctul de vedere al justiţiei.

Citeşte şi: Cazanciuc, schimbări în sistemul penitenciar. Unde se doreşte construirea a două noi centre de detenţie

Totodată, Robert Cazanciuc spune că, din punctul său de vedere, atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul au răspuns favorabil „aproape de fiecare dată” cererilor Justiţiei „atunci când a existat un dialog foarte apropiat”.

„Noi avem discuţii permanent cu reprezentanţi ai Comisiei Europene, cu statele membre. Din ultimele evaluări de până în prezent, rezultatele României sunt mai mult decât mulţumitoare.

România poate fi un exemplu pentru foarte multe state membre ale Uniunii despre mersul justiţiei. Cu siguranţă mai sunt lucruri de făcut în ceea ce priveşte mersul justiţiei. Despre deciziile Parlamentului, şi în Parlament mai sunt lucruri de făcut, e nevoie de dialog la nivelul Parlamentului pentru a explica membrilor Parlamentului priorităţile Justiţiei.

Din perspectiva mea, aproape de fiecare dată când a existat un dialog foarte apropiat am avut şi un răspuns favorabil din partea Camerei Deputaţilor sau a Senatului”, a spus Robert Cazanciuc.

Citeşte şi: Cazanciuc, despre cazul elevei violate: Transmitem compasiune fetei. Aşteptăm rezultatele Inspecţiei Judiciare