Cazul Alessia Cristescu, pe masa parlamentarilor. Mesajul DISPERAT al mamei către aleşi

Cazul miliardarilor care îşi dispută copilul ajunge în Parlament. Irina Cristescu, fiica unuia dintre cei mai bogaţi români, căsătorită cu afaceristul mexican Hector Bitar, va fi audiată la Comisia petru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii a Camerei Deputaţilor.

RomaniaTV.net
16 feb. 2016, 12:23
Cazul Alessia Cristescu, pe masa parlamentarilor. Mesajul DISPERAT al mamei către aleşi

Ba depus la Comisia de abuzuri din Camera Deputaţilor o solicitare de sprijin în cadrul căreia explică pe larg toată situaţia care a adus-o în postura de a-şi pierde copilul, prin hotărâre judecătorească dată în România, cu toate că tatăl micuţei Alessia, în vârstă de numai doi ani, nu s-a interesat niciodată de copil, după despărţire.

Mai mult, femeia arată în sesizarea depusă la Comisia pentru abuzuri, că fostul său soţ a abuzat-o în nenumărate rânduri şi că a încercat chiar să atenteze la viaţa sa şi să o răpeacă pe Alessia.

Irina Cristescu va fi audiată în Comisia de abuzuri miercuri la ora 12.00.

Tribunalul Bucureşti a dat o sentinţă şocantă în lupta dintre miliardarul mexican Hector Bitar de la Pena, nepotul lui Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om din lume şi românca Irina Cristescu, şi ea membra unei familii foarte înstărite de la noi. Mai exact, judecătorii au decis ca miliardarul mexican să deţină custodia fetiţei pe care o are cu Irina, deşi nici măcar nu s-a deranjat să-şi angajeze un avocat.

Românca Irina Cristescu a pierdut custodia fetiței pe care o pare cu milionarul mexican Hector Bitar de la Penna, nepotul miliardarului Carlos Slim. Magistrații români consideră că micuța va avea un viitor mai bun alături de tatăl ei, departe de România. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Decizia este un surprinzătoare, mai ales că Hector Bitar de la Pena nici măcar nu a avut un avocat angajat care să-l reprezinte. Acestuia i-a fost acordat un apărător din oficiu, care spune că nu a luat niciodată legătura cu Hector Bitar de la Penna.

„Am comunicat prin Ministerul Justiției. Am trimis documentele necesare. Am făcut adresă prin mail și, de asemenea, documentele le-am trimis prin Ministerul Justiției. (…) Urmează să se redacteze hotărârea de astăzi și se va pune în executare de bună voie în termen de două săptămâni. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, mama va fi obligată să plătească o amendă. Nu este definitivă. Poate fi atacată cu recurs, dar este o decizie executorie”, a spus avocata Mariana Dancău.

Irina Cristescu, fiica afaceristului care deține OptiCris în România, și Hector Bitar de la Penna s-au cunsocut la începutul anului 2011, în New York. În același an, în luna august, cei doi s-au căsătorit, iar în ianuarie 2014, Irina a născut o fetiță, care a primit numele Alessia Miroslava.

La doar două luni de la nașterea fetiței, relația celor doi nu a mai fost ca la început, iar Irina a hotărât să părăsească Mexicul, împreună cu fetița, în cea mai mare taină.

De atunci, Irina Cristescu și Hector Bitar de la Penna se luptă pentru custodia copilului.