ANALIZĂ. Cazul Aura Vasile. Ce piesă a scris luni dramaturgul Vanghelie

Vreme de câteva minute un deputat PSD a trecut la UNPR. După care a ajuns la spital. O poveste plină de dramatism, de lacrimi şi sudoare, desprinsă parcă din almanahuri.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 23:31
ANALIZĂ. Cazul Aura Vasile. Ce piesă a scris luni dramaturgul Vanghelie

Ce dorea autorul?

Marian Vanghelie doreşte să revină la conducerea organizaţiei PSD Bucureşti. El a fost debarcat de acolo în iunie 2011, în urma unui vot democratic, chiar în condiţiile în care mulţi din cei care au ridicat mâna nu ştiau ce votează pentru că nu cunoşteau statutul partidului. Aşa a ajuns primarul de la cinci să fie înlocuit cu un comitet de criză condus de Ponta. Pentru Vanghelie ideea că ar rămâne primar de sector fără să controleze şi organizaţia pe municipiu e o retrogadare imposibil de acceptat.

De ce a demisionat puţin Aura Vasile?

Aura Vasile a făcut un gest politic ridicol. Ea a fost, de-a lungul timpului, unul dintre parlamentarii PSD care au atacat cel mai înverşunat UNPR şi pe liderii acestuia. A folosit cuvinte grele la adresa generalului Oprea. Şi într-o zi de luni a intrat în tabăra lui bine echipată. Deputata şi-a confirmat succint decizia după care nu a făcut nicio altă declaraţie. Ulterior a avut o misterioasă întâlnire de alcov politic cu Marian Vanghelie în urma căreia s-au întâmplat două lucruri importante: dânsa a rămas în PSD şi a intrat în spital. Spitalul e unul din acele locuri care te scutesc de declaraţii şi explicaţii.

Deputata a demisionat ca să se poată întoarce la îndemnurile lui Vanghelie. De aici aflăm şi noi şi conducerea partidului că Marian Vanghelie conduce de facto PSD Bucureşti, că poate calma sau nu lucrurile acolo. De ce nu ar conduce şi cu acte în regulă? De ce atâta gâlceavă?

Ce a făcut UNPR?

UNPR nu a făcut nimic. A confirmat cererea de adeziune a Aurei Vasile după care a tăcut mâlc, deşi era într-o situaţie jenantă. Accepta fără explicaţii adeziunea cuiva care insultase grav partidul, dar asta nu ar fi cine ştie ce, dată fiind vocaţia misionară a UNPR. Important e ca păcătoşii să fie convertiţi în cele din urmă. Dar liderii nu au intervenit nici în cursul serii, când Aura Vasile plecase din UNPR fără să consume relaţia. N-au spus că e ceva neserios. Nu s-au arătat jigniţi. Nu le pasă? Sau au acceptat rolul de figuranţi în piesa lui Marian Vanghelie? Doar istoria literaturii poate da un răspuns.