Cazul bunicuţei cu prăjituri otrăvite pentru soldaţii ruşi revine. Serviciul secret din Ucraina confirmă şi alte cazuri

Civilii ucraineni luptă cu soldații ruși cu mâinile goale, borcane de murături sau prăjituri otrăvite, anunţă oficial Ministerul Apărării.

03 apr. 2022, 14:06
Cazul bunicuţei cu prăjituri otrăvite pentru soldaţii ruşi revine. Serviciul secret din Ucraina confirmă şi alte cazuri
Cum a reuşit să ucidă o bunicuță din Ucraina opt ruşi

Război în Ucraina. Ucrainenii din teritoriile temporar ocupate rezistă invadatorilor prin toate mijloacele disponibile – scrie RBC. Recent, serviciile de informații ale Kievului au înregistrat cazuri de otrăvire a militarilor ruși cu alimente și alcool.

Potrivit Direcţiei Principale de Informații (GUR) din Ministerul ucrainean al Apărării, locuitorii raionului Izium din regiunea Harkov i-au „tratat” pe ocupanți cu plăcinte otrăvite, astfel că doi invadatori au murit pe loc, iar alţi 28 sunt la terapie intensivă. În plus, aproximativ 500 de soldați ruşi au fost otrăviți cu alcool de origine necunoscută, scrie rador.ro. Potrivit armatei ucrainene, conducerea militară rusă califică aceste cazuri drept pierderi în afara ostilităților.

Război în Ucraina, ziua 39: Atac cu rachete de croazieră la Odesa, sirenele au sunat din nou duminică VIDEO

O bunică din Ucraina a ucis 8 soldați ruși cu prăjituri otrăvite: „Au plecat acasă în sicrie”

O bunică din Ucraina a ucis opt soldați ruși cu prăjituri otrăvite! Bunicuţa i-a așteptat pe soldații ruși în fața casei cu prăjituri otrăvite. Femeia s-a asigurat ca militarii să fie atrași de gustoasele prăjituri și a pus otravă în ele. Opt soldați au murit pe loc, iar bătrâna a cărei identitate nu a fost dezvăluită e considerată eroină în cartierul ei.

„Ocupantii rusi se asteptau ca ucrainenii sa ii intampine cu paine si sare De fapt, bunica ucraineana i-a intampinat cu prajituri facute in casa. Otravite. A ucis 8 ocupanti”, potrivit unei convorbiri telefonice interceptata de Serviciul de Securitate al Ucrainei și anunțată de Daria Kaleniuk, director executiv al ONG-ului Centrul Anti-Coruptie din Ucraina, pe Facebook.

Zelenski anunţă victoria Ucrainei: „Sunt tot mai multe steaguri ucrainene în zonele cucerite de ruşi”
Informatii desore acest caz au aparut si pe site-ul de stiri Obozrevatel, fiind redata o interceptare realizata de serviciile din Ucraina a unei convorbiri intre un soldat rus si prietena sa.

Inregistrarea conversatiei dintre ocupant si fata a fost publicata pe YouTube de Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean de interne.

Rusia: Peste 170 de arestări la proteste faţă de conflictul din Ucraina

Peste 170 de persoane au fost arestate, sâmbătă, în Rusia, pentru că au protestat faţă de ofensiva armată în Ucraina, a anunţat OVD-Info, potrivit Le Figaro.

“Peste 178 de persoane au fost arestate în 15 oraşe din Rusia”, a precizat ONG-ul, într-un comunicat. La Moscova, un sit-in împotriva intervenţiei militare a Rusiei în Ucraina a început la ora 11.00 GMT, în parcul Zariadie, la umbra Kremlinului. La scurt timp după startul protestului, poliţia a început să aresteze persoanele aşezate pe bănci. Au fost arestaţi cel puţin 20 de oameni.

Au avut loc arestări şi la Sankt Petersburg, la o manifestaţie similară cu cea de la Moscova. Protestele sit-in faţă de operaţiunea militară rusă în Ucraina au fost anunţate în social media pentru ziua de sâmbătă, în 30 de oraşe din Rusia.