Zelenski anunţă victoria Ucrainei: „Sunt tot mai multe steaguri ucrainene în zonele cucerite de ruşi”

El a elogiat "curajul şi rezistenţa" celor care apără oraşele ucrainene, dar a subliniat că ţara sa nu a primit încă suficiente sisteme moderne anti-rachetă din partea aliaţilor occidentali.

03 apr. 2022, 07:41
Zelenski anunţă victoria Ucrainei: „Sunt tot mai multe steaguri ucrainene în zonele cucerite de ruşi”

Trupele ruseşti vor să captureze regiunea Donbas şi sudul Ucrainei, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în obişnuitul său mesaj transmis noaptea, conform The Guardian.

Volodimir Zelenski a afirmat că trupele ucrainene au recâştigat controlul în zone din Kiev şi Cernigău. „Sunt tot mai multe steaguri ucrainene în zone care au fost ocupate temporar”, a declarat el.

Preşedintele ucrainean a adăugat că Ucraina îşi întăreşte poziţiile în direcţia estică şi în Donbas. „Suntem conştienţi că inamicul are rezerve pentru a creşte presiunea în est. Care este obiectivul trupelor ruseşti? Vor să captureze atât Donbasul, cât şi sudul Ucrainei. Care este obiectivul nostru? Să ne apărăm pe noi înşine, libertatea noastră, teritoriul nostru şi poporul nostru”, a declarat Volodimir Zelenski.

Zelenski a făcut anunţul aşteptat de toată lumea: „Toată lumea va simţi că pacea vine”
El a elogiat „curajul şi rezistenţa” celor care apără oraşele ucrainene, dar a subliniat că ţara sa nu a primit încă suficiente sisteme moderne anti-rachetă din partea aliaţilor occidentali.

Volodimir Zelenski a vorbit despre „eroicul Mariupol” şi despre locuitorii din Energodar, în sud, asupra cărora ruşii au tras focuri de armă în timp ce protestau faţă de invazie.

Zelenski l-a criticat pe premierul ungar Viktor Orban , afirmând că „a fost singurul din Europa care l-a susţinut deschis pe Putin”.

El a precizat că a vorbit franc despre Orban şi că nu a încercat să atenueze ceea ce a avut de spus.

„Aceasta se cheamă onestitate, care domnului Orban îi lipseşte. Probabil a pierdut-o undeva, în timpul contactelor cu Moscova”, a conchis el.

Volodimir Zelenski: Invadatorii minează tot. Casele sunt minate, echipamentele sunt minate, chiar şi cadavrele

Preşedintele Volodimir Zelenski afirmă că Ucraina nu va accepta nimic mai puţin decât victoria în conflictul cu Rusia, iar dacă ”va fi pusă la colţ”, armata va răspunde cu toată puterea. ”Chestiunea integrităţii teritoriale nu intră în discuţie”, răspunde preşedintele, întrebat ce este dispus să accepte pentru un acord de pace. Zelenski a afirmat că sancţiunile impuse Rusiei funcţionează, dar trebuie consolidate. El a refuzat să spună clar dacă a ordonat sau nu atacarea unui depozit de petrol din Rusia.