Cazul Cambridge Analytica atinge şi România: Alegerile din 2016 ar fi putut fi influenţate

Un consultant britanic, citat de Asociated Press, a declarat că firma Cambridge Analytica l-a contactat înainte de alegerile parlamentare din 2016 din România, pentru a lucra pentru Partidul Social Democrat.

RomaniaTV.net
21 mart. 2018, 14:07
Cazul Cambridge Analytica atinge şi România: Alegerile din 2016 ar fi putut fi influenţate

Rupert Wolfe Murray a declarat pentru Associated Press că un oficial al Cambridge Analytica, Mark Turnbull, l-a contactat în august 2016.

Murray citează dintr-un email primit de la Turnbull: „Vrem să încorporăm o echipă de două persoane pentru campania curentă…să oferim sfaturi strategice şi asistenţă pe parcursul campaniei…în următoarele două, trei luni”, potrivit ECONOMICA.NET.

Wolfe Murray spune că a refuzat oferta pentru că el nu lucrează pentru partidele politice. Este neclar dacă cei de la Cambridge Analytica au avut vreun rol în alegerile electorale din decembrie 2016, atunci când PSD a câştigat detaşat cu 46%, în timp PNL a strâns doar 26% din voturi.

Separat, platforma de investigaţii RISE Project a relatat că SCL Group, o companie de comunicare strategică afiliată Cambridge Analytica, şi-a stabilit în 2011 birou în România.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.NET.