CAZUL CARACAL. Noi pete de sânge găsite în casa lui Gheorghe Dincă. Anchetatorii au recuperat şi al patrulea telefon al suspectului

Noi pete de sânge pe salteaua din camera ororilor au fost găsite de anchetatori în timpul percheziţiilor la casa lui Gheorghe Dincă, cel care a mărturisit că le-a sechestrat, violat şi ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Suspectul le-a mărturisit poliţiştilor că victimele sale au dormit pe acea saltea. De asemenea, anchetatorii au găsit cutii cu plicuri și încearcă să afle ce conțin acestea. Tot miercuri, a fost descoperit şi un al patrulea telefon mobil care îi aparține lui Gheorghe Dincă la o familie, a anunţat Tonel Pop, avocatul familiei Luizei. La cercetările efectuate la Caracal a luat parte şi Gheorghe Dincă.

07 aug. 2019, 04:26
CAZUL CARACAL. Noi pete de sânge găsite în casa lui Gheorghe Dincă. Anchetatorii au recuperat şi al patrulea telefon al suspectului

Avocatul Tonel Pop a anunţat miercuri că anchetatorii au găsit un al patrulea telefon, de pe care Gheorghe Dincă a sunat familia Luizei, după dispariţia fetei.

„Informaticienii desfăşoară la faţa locului expertiza informatică. A fost găsit şi se expertizează, respectiv se copiază datele, dintr-un alt telefon ce aparţine lui Dincă. Al patrulea telefon. Este vorba despre un telefon şi o cartelă pe care Dincă le-a folosit în momentul în care a sunat familia Luizei. Organele au reuşit să depisteze acest telefon la o familie. Se descarcă datele şi de pe acest mediu de stocare”, a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Luizei.

Avocatul a mai spus că specialiştii DIICOT vor efectua joi o expertiză în cazul celor trei telefoane, unui laptop şi unui aparat foto, găsite anterior în locuinţa lui Gheorghe Dincă.

„Informaticienii DIICOT procesează datele pentru a putea fi deschise mâine. Există nişte software care le prelucrează pentru a putea fi deschise. S-ar putea ca DIICOT să iasă într-o conferinţă de presă să vă explice din ce categorie sunt acele date. (…) A sosit şi telefonul Alexandrei, care nu a fost expertizat din punct de vedere informatic, ci numai probele biologice. Este în lucru la informaticieni”, a precizat Pop.

El a adăugat că au fost găsite alte fragmente osoase, dintre care unele sunt de natură umană.

Poliţiştii criminalişti şi procurorii DIICOT continuă miercuri, pentru a şasea zi, cercetările la locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal, cel care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

 

Anchetatorii au descoperit marţi noi fragmente de oase şi dinţi după ce au cernut cenuşa găsită în pădurea de la marginea Caracalului. Cel mai important este faptul că dinţii nu sunt arşi, asta deşi criminalul a spus la audieri că a incinerat ambele fete. În plus anchetatorii vor putea determina mai usor cui apartin, ADN-ul este mai usor de prelevat. Probele găsite vor fi trimite pentru expertiză la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, de la Bucureşti.

CAZUL CARACAL. Fragmentele osoase găsite în pădurea indicată de Gheorghe Dincă sunt UMANE

Suspectul Gheorghe Dincă susține că este vorba despre rămășițele umane ale Luizei Melencu, pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeași zi în care a sechestrat-o. 

Gheorghe Dincă urmează să fie supus testelor psihologice şi cu detectorul de minciuni.