Cazul Caracal. Câţi bani au obţinut autorităţile după ce au vândut bunurile lui Gheorghe Dincă. Casa monstrului din Caracal, scoasă la licitaţie

Autorităţile nu au reuşit să strângă prea mulţi bani din vânzarea bunurilor ce i-au aparţinut lui Gheorghe Dincă. Reamintim că acesta trebuie să plătească despăgubiri în valoare de sute de mii de euro familiilor Măceşanu şi Melencu.

02 oct. 2022, 09:16
Cazul Caracal. Câţi bani au obţinut autorităţile după ce au vândut bunurile lui Gheorghe Dincă. Casa monstrului din Caracal, scoasă la licitaţie

Cazul Caracal. Deşi judecătorii l-au obligat pe Gheorghe Dincă să plătească despăgubiri de sute de mii de euro celor două familii îndurerate, autorităţile nu au reuşit să obţină o sumă prea mare pe lucrurile confiscate de la „monstrul din Caracal”.

Cazul Caracal. Suma infimă obţinută prin vânzarea lucrurilor lui Gheorghe Dincă

Citeşte şi VIDEO George Simion se implică în cazul Caracal, alături de bunicul Luizei: „Măcar nouă, parlamentari, să ne dea procurorii un răspuns, dacă pe aceşti oameni îi umilesc”

Conform portalului instanțelor de judecată, până în prezent autoritățile au strâns doar 20.763 de lei din conturile lui Dincă și din vânzarea următoarelor bunuri:

– Cantitatea de material feros aflată în curtea locuinţei inculpatului Dincă Gheorghe, respectiv cantitatea faptică de 29.130 kg, incluzând şi autoturism marca Ford înmatriculat OT 02 EBZ, nefuncțional, cu suma de 15.584,55 lei;

– Autoturism marca Fiat Ducato, înmatriculat OT 05 SGD, an fabricație 1998, cu suma de 2461 lei;

– Autoturism marca Fiat Ducato, înmatriculat BH 16 TDR, an fabricație 1996, cu suma de 1.111 lei;

De asemenea, autorităţile au scos la licitaţie şi casa în care Gheorghe Dincă şi-a ţinut sechestrate victimele.

„Dispune indisponibilizarea următoarelor bunuri imobile

– imobil teren intravilan cu suprafaţa de 1184 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50142 a localităţii Caracal, jud. Olt;

– imobil reprezentat de teren intravilan categoria curţi construcţii în suprafaţă de 1220 mp şi suprafaţa de 1856 mp teren intravilan înscris în Cartea Funciară nr. 50143 a localităţii Caracal, jud. Olt iar în ce priveşte construcțiile aflate pe acest teren şi menţionate în cartea funciară s-a constatat existenţa unor „construcţii de locuinţă” având o suprafaţă de 121 mp la sol, „construcţii anexă” având o suprafaţă de 91 mp la sol şi „construcţii anexă” având o suprafaţă de 196 mp la sol, acestea însumând o suprafaţă de 463 mp; – imobil teren arabil intravilan în suprafaţă de 463 mp înscris în Cartea Funciară nr. 51869 a localităţii Caracal, jud. Olt”, a dispus instanța, potrivit spynews. 

Reamintim că Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea celor două adolescente din Caracal. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în apel.

Condamnă pe inculpatul Dincă Gheorghe zis „Popicu”, în prezent aflat în stare de detenţie provizorie în Penitenciarul Craiova, la: pedeapsa de 25 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 25 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, (…) (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela); pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (…). (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela); pedeapsa de 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol (…) (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela); pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte /…) (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela)„, se arată în soluţia postată pe portalul instanţei.

Instanţa a constatat că infracţiunile pentru care Dincă a fost condamnat sunt concurente şi le-a contopit, stabilind ca acesta să execute pedeapsa maximă de 30 de ani de închisoare.

Citeşte şi Un nou caz Caracal îi pune pe jar pe poliţişti. O adolescentă de 13 ani, răpită de un bărbat de 28 de ani