Cazul Caracal. Ce s-a întâmplat cu operatoarea de la 112 cu care a vorbit Alexandra Măceşanu. S-a aflat abia acum

Au trecut trei ani de când Alexandra Măceşanu a dispărut. Deşi fata reuşise să sune la 112 din camera în care era ţinută ostatică de Gheorghe Dincă, aceasta s-a lovit de neputinţa autorităţilor. La trei ani de la dispariţia fetei, s-a aflat ce s-a întâmplat cu operatoarea de la 112 cu care tânăra a vorbit la telefon.

11 aug. 2022, 22:39
Cazul Caracal. Ce s-a întâmplat cu operatoarea de la 112 cu care a vorbit Alexandra Măceşanu. S-a aflat abia acum

Cazul Caracal. Pe 25 iulie 2019, Alexandra Măceşanu a sunat la 112 din casa lui Dincă, implorând să fie salvată. Stenogramele cu discuția pe care adolescenta a avut-o cu operatoarea STS au fost făcute publice, iar multe lume a criticat modul în care s-a purtat femeia de la 112.

Cazul Caracal. Ce s-a întâmplat cu operatoarea de la STS cu care a vorbit Alexandra Măceşanu

Citeşte şi Au trecut trei ani de la crimele din Caracal. Camera Luizei Melencu a rămas intactă: „Nu am aruncat nimic, știu că trăiește”

Vă prezentăm o parte din stenograma discuției dintre operatoarea 112 și Alexandra:

Operatoare 112: – Cum te cheamă?
Alexandra: – Măceșanu Alexandra. Vă rog veniți repede, nu știu unde sunt. (gâfâie, speriată).
Operatoare 112: – Cum adică nu știi unde ești?! În ce localitate te afli? (ton răstit)
Alexandra: – În Dobro… în Caracal, m-a dus în Caracal, dar nu știu exact. (se aude lătrat de câine)
Operatoare 112: – Păi, dă-mi un punct de reper unde te afli în Caracal! Cum crezi că te găsim?! Alooo!
Alexandra: – Da, stați un pic, nu plecați, vă rog!
Operatoare 112: – Ai fost, ai fost violată?
Alexandra: – Da, am fost violată! (plânge)
Operatoare 112: – Da, rămâi la telefon. Dar încearcă să dai un punct de reper, ca să știm exact ce… cum te putem găsi.
Alexandra: – A venit! A venit! Veniți repede, vă rog!

STS anunţa la vremea respectivă că femeia de la 112 a acţionat conform metodologiei şi că nu a fost sancţionată. La doi ani de la dispariţia Alexandrei, femeia încă lucra la 112. Acum, la trei ani, se pare că aceasta nu mai lucrează la STS, potrivit Libertatea. Nu se ştie dacă aceasta şi-a dat demisia sau a fost concediată.

Între timp, familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu încă aşteaptă să se facă dreptate şi criminalul celor două fete să fie pedepsit. Deocamdată, procesul lui Gheorghe Dincă, cel acuzat că le-a răpit, violat şi ucis pe Alexandra şi Luiza nu a fost condamnat definitiv.

Alexandra Măceşanu avea doar 15 ani. Pe 24 iulie 2019, ea a plecat de acasă spre Caracal, ca să se întâlnească cu un prieten, și a dispărut fără urmă. A doua zi, Alexandra a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă.

Anchetatorii au așteptat până dimineața ca să intre în curtea lui Dincă. După ce au găsit acolo un butoi metalic, iar sub el, cenușă și fragmente de oase umane calcinate, au anunţat că Alexandra a fost ucisă. Cazul ei a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019.

Procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei ca Gheorghe Dincă, cel supranumit monstrul din Caracal, să fie condamnat la 30 de ani de închisoare. Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a solicitat o condamnare la 12 ani de închisoare.

Citeşte şi Răsturnare de situație în cazul Caracal. Gheorghe Dincă ar putea scăpa de închisoare