Cazul Caracal: Noi fragmente osoase, descoperite în curtea lui Gheorghe Dincă. Medicii legişti au fost chemaţi de urgenţă

Criminaliştii au săpat o groapă de trei metri în curtea lui Gheorghe Dincă, unde au găsit o cantitate impresionată de oase. Legiștii au fost chemați de urgență să ridice probele și tot ei spun că, deși unele par a fi oase de animal, un răspuns clar cu privire la proveniența lor vom avea cel mai devreme în 7 zile. Anchetatorii au ridicat și noi probe din casa groazei, printre care și un alt butoi.

28 aug. 2019, 08:41
Cazul Caracal: Noi fragmente osoase, descoperite în curtea lui Gheorghe Dincă. Medicii legişti au fost chemaţi de urgenţă

De la primele ore ale dimineații, anchetatorii i-au chemat pe specialiștii de la medicină legală din Slatina, după ce au făcut o descoperire șocantă în curtea lui Gheorghe Dincă. Criminaliștii au găsit o cantitate impresionantă de oase, într-o groapă de trei metri pe care au săpat-o în curte. Legiștii au fost chemați de urgență să ridice probele și tot ei spun că, deși unele par a fi oase de animal, un răspuns clar cu privire la proveniența lor vom avea cel mai devreme în 7 zile. 

Zeci de criminaliși continuă să adune probe din curtea, din casa și din atelierul lui Gheorghe Dincă. Aceștia au greblat milimetru cu milimetru curtea și pămâtul din groapa în care au găsit și oasele. Anchetatorii au ridicat mai multe probe pe care l-au pus în roabe și pe care le vor analiza cu minuțiozitate.

Gheorghe Dincă a fost adus și el să fie martor la ridicarea probelor, dar și să dea detaliile de care anchetatorii au nevoie.

În casa lui Gheorghe Dincă, criminaliștii au făcut o altă descoperire foarte importantă: un butoi metalic, similar cu cel găsit în curte. Avocata lui Dincă a fost chemată să ia act de găsirea acestei probe.

 

Felix Bănilă, procurorul-şef DIICOT, a afirmat marţi că nu poate fi exclusă varianta ca Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, să fie în viaţă. Rezultatele testelor ADN în cazul ei nu au fost concludente, a arătat şeful DIICOT.

„Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente şi de aceea, la momentul acesta, nu putem exclude nicio variantă”, a răspuns Felix Bănilă, întrebat dacă exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă.

Luiza Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Dispariţia fetei a fost anchetată de DIICOT care a reunit dosarul cu cel al Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, dispărută pe 24 iulie, care a sunat pe 25 iulie la 112 solicitând ajutor deoarece a fost sechestrată, bătută şi violată.

În cauză a fost inculpat Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani, din Caracal.

În cadrul anchetei, Gheorghe Dincă ar fi recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12,00, atunci când ar fi surprins-o cu telefonul în mână şi ulterior i-ar fi incinerat corpul, iar cu privire la cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, procurorii au stabilit că există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni.