CAZUL CARACAL: Probe de ADN al Alexandrei ar fi fost găsite în maşina suspectului Gheorghe Dincă VIDEO

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariției Alexandrei, fata de 15 ani din Olt,a fost adus duminică dimineața de Poliție din nou la casa în care se presupune că a avut loc crima. Forțele de ordine păzesc zona, având în vedere tensiunile de seara trecută când oamenii sau strâns la poartă. Conform România TV, s-ar fi găsit probe ADN în maşina principalului suspect. În aceste condiţii, Gheorghe Dincă ar putea fi acuzat şi de omor calificat.

RomaniaTV.net
28 iul. 2019, 08:08
CAZUL CARACAL: Probe de ADN al Alexandrei ar fi fost găsite în maşina suspectului Gheorghe Dincă VIDEO

UPDATE: DIICOT nu exclude posibilitatea ca suspectul principal în cazul Caracal să fi avut complici, spune procurorul șef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu.

Întrebată dacă ne putem aștepta inclusiv la eventuali complici ai lui Gheorghe Dincă, Georgiana Hosu a răspuns „Până la urmă, haideți să nu înlăturăm nicio cale pe care am putea merge și nicio posibilitate de a ancheta lucrurile și poate reușim pe parcurs să ne dăm seama”

UPDATE: Avocatul suspectului a dezvăluit că s-au găsit trei telefoane în casa ororilor, unul dintre el fiind cel folosit de Alexandra pentru a sunat la 112. Bogdan Alexandru,avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, spune că nu sunt probe noi găsite în ultimele 24 de ore,iar sângele din curte este de natură animală. Mai mult, apărătorul spune că procurorii au încercat insistent să afle despre Alexandra de la suspect, dar acesta susține că nu știe nimic.

Informații exclusive apărute în urmă cu puțin timp. Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei, a dezvăluit că medicii au confirmat că mai multe fire de păr găsite în mașina suspectului aparțin fetei.

„S-au găsit probe de ADN care corespund Alexandrei în mașina acestui nenorocit, fire de păr și scotch-ul cu care i-a fost lipită gura”, a spus Cumpănașu.

Declaraţia COMPLETĂ dată de agresorul din Caracal în faţa procurorilor. Ce a spus Gheorghe Dincă despre Alexandra VIDEO

Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, și unchiul Alexandrei M, fata rapită și violată de Gheorghe Dincă, susține că polițiștii nu au fost lăsați să intre la casa suspectului crimei din Caracal. De altfel, polițiștii care au reușit după ore de căutări să o găsească pe fata care sunase la 112, după ce STS furnizase trei adrese greșite, susțin și ei că nu au fost lăsați să intre. O asociație a procurorilor a dat însă vina pe oamenii legii, acuzând că aceștia nu aveau echipe la ora 3 și jumătate dimineața, când s-a obținut mandatul pentru a se intra în casa lui Gheorghe Dincă.

„În acest moment, noi ne dorim un singur lucru, ca acele instituții în care noi ne punem baza să fie destructurate. În Caracal, clanurile interlope sunt mână în mână cu poliția și cu politicul, îndiferent de culoarea lor. Până la a merge și a acuza modul în care a intervenit Dăncilă sau Iohannis e cam mult. Eu i-am cerut premierului Dăncilă să îi demită pe șeful IGPR și pe șeful Poliției Caracal.

Ancheta Parchetului General și a CSM va demonstra că au fost polițiști care au vrut să intre în acea incintă și procurorul i-a oprit. Eu personal voi depune plângere pe numele tuturor celor care nu au acționat legal”, a declarat Cumpănașu, în exclusivitate la România TV.

Gheorghe Dincă a fost adus cu o dubă a Poliției la casa groazei, acesta aflându-se în custodia forțelor de ordine în baza unui mandat de arestare emis sâmbătă de Tribunalul Olt. Pentru a evita vreun conflict, în fața casei se află mai mulți polițiști.

Între timp, căutările continuă pe lacul aflat în apropierea casei. Experții de la IML au intrat în posesia rămășițelor de la casa suspectului din Caracal. Probele vor fi analizate luni, în prezența unui procuror DIICOT.

Toate indiciile par să conducă spre ipoteza că Alexandra a fost arsă de Gheorghe Dincă. Oamenii legii au demonstrat că apelurile făcute de fată la 112 au provenit de pe telefonul suspectului. Anchetatorii au găsit și o valiză cu haine și bucăți de carne în lacul de lângă casa suspectului.

Procurorul șef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu, a cerut ca oamenii legii să fie lăsați să își facă treaba, dând asigurări că procurorii nu au intenția de a ascunde informații, ci doar de a munci profesionist pentru elucidarea adevărului.ă ne lăsați să continuăm cercetările la fața locului. Asta am venit să facem, să continuăm profesionist cercetările. Nu e momentul să dăm declarații. S-au făcut pași. Informațiile care apar în timpul anchetei fac rău familiei și rudelor. Haideți să încercăm să transmitem informațiile și să fim și oameni.

Faptul că suspectul nu este cooperant nu îngreunează ancheta. Infracțiunile trebuie probate cu probe”, a declarat Procurorul șef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu, la Caracal.

În ceea ce priveşte infracţiunea de omor, Giorgiana Hosu a declarat: „Lăsaţi-ne să găsim probele, să le valorificăm, să schimbăm încadrarea juridică şi să comunicăm”.

Ea a precizat, de asemenea, că în cazul dispariţiei adolescentei de 18 ani, în acel dosar era începută urmărirea penală pe fapta de trafic de persoane şi că anchetatorii nu puteau lega fotografia unei maşini de nimic altceva.

„Colegii mei s-au mişcat foarte repede, zic eu, pe o cauză în care aveam foarte puţine indicii din mai până în acest moment. Nu cred că se putea mai mult decât ce au făcut. Dar dacă se putea mai mult, până la urmă o să venim şi o să recunoaştem şi asta. (…) Haideţi să strângem tot şi apoi comunicăm. Şi vedem şi ce am făcut bine, şi ce am greşit”, a mai declarat Hosu.

Întrebată despre alte cazuri de dispariţii în zonă, ea a replicat: „Încercăm şi o asemenea pistă de anchetă. Important în acest moment sunt cele două victime”. 

„Deocamdată, a fost un timp în care totul s-a condensat, colegii mei au stat aici de la 3 dimineaţa de când am preluat dosarul, pe data de 26 (vineri – n.r.), au stat aici aproape non-stop. Suntem toţi la serviciu fără să ţinem cont de concedii sau de timp liber, încercăm să facem tot ce e omeneşte posibil”, a mai afirmat Giorgiana Hosu.

Bărbatul suspectat în cazul disparţiei fetei din Olt a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Olt, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, iar avocatul din oficiu care l-a reprezentant în faţa instanţei spune că acesta susţine că este nevinovat, iar bijuteriile şi hainele găsite în locuinţa sa şi despre care anchetatorii suspectează că ar proveni de la victime ar aparţine familiei sale.

Fata de 15 ani dispărută joi a sunat de trei ori la 112 şi a anunţat că este ţinută captivă într-o casă. Potrivit STS, primul apel a avut loc joi, la 11.05, dar autorităţile au reuşit să afle adresa unde era ţinută abia în noaptea de joi spre vineri. La ora 4.00, poliţiştii ar fi ajuns la adresa indicată, dar au intrat în locuinţa suspectului abia la ora 6.00.
 
În locuinţă s-au găsit, într-un butoi, rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână. Anchetatorii cred că ar putea fi şi rămăşiţe ale fetei dispărute în aprilie.