CAZUL CARACAL, stenograme incendiare. Cum îşi învaţă Dincă familia să scape de anchetă VIDEO

Dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre pentru răpirea şi uciderea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu, a fost trimis de DIICOT în instanţă miercuri, urmând să fie judecat de Tribunalul Olt. România TV vă oferă o megaexclusivitate din dosar, stenograme din convorbirile monstrului din Caracal cu familia.

22 ian. 2020, 18:50
CAZUL CARACAL, stenograme incendiare. Cum îşi învaţă Dincă familia să scape de anchetă VIDEO

Cazul Caracal ia o nouă întorsătură. România TV prezintă dovada că Gheorghe Dincă s-a întâlnit cu familia, deşi s-a spus că a refuzat orice înrevedere pentru a-i proteja de scandal. Dimpotrivă, stenogramele demostrează că monstrul din Caracal le dădea indicaţii preţioase despre modul cum să acţioneze pentru a-şi păstra averea şi a nu fi atinşi de anchetă. 

Dincă Gheorghe: … nu tratați treburile cu indiferență și tu și Flori, că de aia am zis că trebuie.. și să fie mami acolo, în caz că nu sunteți, rămâne cineva acolo. Că aia îi interesează, d-aia… Și aia, avocata aia… să recunosc că fetele sunt vii, înțălegi?! Și asta ce înseamnă dacă sunt vii? Automat vă lua pe voi, înțălegi?! Dar nu sunt vii! Că i-am zis ”Dacă sunt vii și dvs. aveți probe, dați probele și trebuie să fiu în libertate, puneți-mă în libertate!” Da îi tâmpită așa dă…

Dincă Elena: E…(neinteligibil)
Dincă Gheorghe: Am eu lucru, mie chiar dacă îmi fac procese, dacă mă condamnă nu mai… se cumulează, poa` să mă judece și de ce vor ei, înțălegi?! … ăștia de nu au stare, știi? Și Tonel pe ce contează. Pedeapsă mai mare ca asta nu poate să…. înțălegi? Și întotdeauna se cumulează… în cazul meu. Voi că nu aveți nicio problemă și ai făcut chestie d-asta (neinteligibil) te leagă… și e belea. D-aia aveți grijă, nu te lua cu presa!
Dincă Gheorghe-Daniel: Nu, nu.
Dincă Gheorghe: Își fac și ei meseria, nu d-ași fac meseria, ce… oamenii vin pentru dezbateri, pentru show și pentru asta… înțălegi? Vorbește calm și vezi-ți de treabă, nu răspunzi că nu sunteți obligați să răspundeți. Nu mai dați declarații că nu aveți nevoie să dați, eu răspund pentru faptele mele. Pe tine te cheamă Dincă Gheorghe-Daniel, nu ai nicio treabă cu tata și tu și mama și… că sunteți cu mine și că nu m-ați uitat și aia… dom`le e tata și asta e, dar în rest nu tată, nu aveți voi nicio treabă, voi ca să… întotdeauna voi trebuie să vă depărtați de mine, ai înțăles? ”Ce să îi facem, el a făcut-o, el o trage și cu asta basta. Treaba lui, să răspundă! Luați-l pe el la întrebări!” Voi nu aveți ce să răspundeți, ce să dați. Las` că ajung eu cu televiziunea: cu luatul, cu datul, cu banii, cu…(neinteligibil). Fă urgent și bagă divorțul!

Gheorghe Dincă a încercat să se sinucidă în arest

Dincă Gheorghe: Pune mâna și vezi-ți de treabă… Umblă pe drumul tău și stai liniștit. Ai grijă, că d-aia ai copii, ai nevastă, ai… Cât simteți că se mai poate, mergeți înainte, nu se mai poate: ”La revedere!” cum a făcut Băsescu: ”Pa și cu asta am terminat!” Nu trebuie cu ceartă, nu trebuie să dai în ea. Că să știi că nu trebuie neapărat să umbli cu butoiul, să arzi un om ca să… Îi dai un brânci și se lovește cu capul de o piatră și ”La revedere!”, condamnare totală e aia. Eu știu (neinteligibil, posibil pronunță ”bârfa” sau ”vâlva”) e mare că ați făcut da… așa au fost treburile și așa s-a primit, așa… nu știu, poate am fost pus de Dumnezeu să împlinesc și eu o misiune, că stau aici și mă gândesc că nu se poate, înțălegi? Da` las` că astea sunt alte treburi și nu trebuie în asemenea împrejurări să discutăm dă… În rest nu vă feriți, n-aveți nicio treabă, nu vorbiți cu nimeni nimica, că lumea e perversă și înfloresc, nu-i vorba că spui ceva, da` nu ai probă, ai înțăles?
Dincă Gheorghe-Daniel: Nu, eu n-am vorbit cu nimeni, Flori.
Dincă Gheorghe: Păi nu, tată, nu e vorba să nu… că n-aveam niciun secret să vă spun, că n-ați fost nici de față cu mine, n-ați fost nici… da` vezi că spui una și se interpretează și înfloresc și se zgârmă și… (neinteligibil)… nu vorbiți prostii, nu că să nu… că nu aveți ce să ascundeți, nu-i vorba de… eu mi-am făcut faptele, îmi trag ponoasele, tată, ce să fac, trebuie.

Dincă Gheorghe: … fă buletin și bagă momentan, bagă urgent, deci asta-i la urgență, divorțul, da? Ca să despartă și să te treacă la jumătăți dă casă, dă cutare… dă bani, partea ta să iei tu tot.

Sursa: Dosar Gheorghe Dincă 

Citeşte şi: RECHIZITORIU CARACAL. Dincă ar fi vrut să-l omoare pe complicele Fane şi să-l ardă în butoi. Dezvăluiri incendiare

”Prin rechizitoriul din data de 10.01.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor D.G. şi R.Ş., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre”, anunţă DIICOT, referindu-se la Gheorghe Dincă, cel care a răpit fetele, dar şi la Ştefan Risipiceanu, acuzat că a violat-o pe una dintre ele.

Potrivit comunicatului DIICOT, în 14.04.2019, în jurul orelor 11:30, pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, Dincă a  observat-o pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani,  aşteptând în locul numit “a Văduvei” şi ”prin inducere în eroare, prin răpire şi prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, inculpatul  a recrutat-o, (folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte  “la ocazie”),  determinând victima să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate”.

”Pentru a-i întări victimei convingerea cu privire la realitatea celor susţinute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta până la intrarea în comuna Dioşti unde a oprit şi, utilizând violenţa fizică şi verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranţă a banchetei din spate. Ulterior, inculpatul  a transportat victima cu autoturismul, la locuinţa sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinţei victimei, care s-a opus şi a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele şi geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat”, notează DIICOT.

Dincă a  aruncat din mers telefonul mobil al victimei  în vegetaţia de pe marginea drumului naţional E 70 şi ”a adăpostit victima în perioada 14 – 17.04.2019 (în locuinţa sa din municipiul Caracal, judeţul OLT) prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală ţinând-o permanent imobilizată de pat cu un lanţ metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini şi la picioare cu sfoară/ bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de „trafic de persoane””.

Conform procurorilor, ”prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală”, Gheorghe Dincă a întreţinut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu fata, ”la unul dintre aceste acte materiale, săvârşit în cursul zilei de 14.04.2019, după orele 12.00, participând simultan” şi Ştefan Risipiceanu..

”În sarcina acestuia s-a reţinut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, a ajuns inopinat la locuinţa inculpatului D.G. din municipiul Caracal, judeţul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinţei şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M.L.M. În aceste împrejurări inculpatul R.Ş. i-a solicitat să-i permită întreţinerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D.G., în cursul aceleaşi zile, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, a întreţinut raporturi cu victima M.L.M”, explică DIICOT.

La 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, Dincă a lovit-o puernic pe Luiza Melencu de mai multe ori cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, omorând-o.

”Ulterior, după ce a constatat decesul victimei, în scopul ascunderii infracţiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale”, susţin procurorii, adăugând că cenuşa, fragmentele osoase şi celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate şi abandonate în vegetaţie, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal.

Ulterior, la 24 iulie 2019, în jurul orelor 10:00-10:15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, Gheorghe Dincă a observat-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi ”prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire şi constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu maşina proprie, “la ocazie”, spre liceul MIHAI VITEAZUL din municipiul CARACAL”.

”Inculpatul  a determinat victima să se urce în autoturismul său, pe locul din dreapta spate, şi în continuare, pentru a-i întări convingerea cu privire la realitatea celor susţinute, s-a deplasat cu aceasta până în zona liceului din CARACAL unde a oprit, şi, utilizând violenţa fizică şi verbală, a imobilizat-o, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranţă a banchetei din spate”, relatează procurorii.

”Inculpatul a transportat victima, cu autoturismul, la locuinţa sa din municipiul Caracal, judeţul Olt (prin răpire, contrar voinţei victimei care s-a opus şi a strigat după ajutor), aceasta fiind în imposibilitate să coboare întrucât era legată de bancheta din spate, iar portierele şi geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. Pe drum acesta a aruncat telefonul victimei în zona strada Ştrandului din mun. Caracal. În zilele de 24 şi 25 iulie 2019 inculpatul a adăpostit victima, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, în locuinţa sa, ţinând-o imobilizată de pat cu un lanţ, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini şi la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de „trafic de minori“”, searată în comunicatul DIICOT.

În aceleaşi zile, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, Gheorghe Dincă a întreţinut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale fata, cunoscând faptul că tânăra este minoră.

”În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 25.07.2019, în jurul orelor 12.00, după ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea că aceasta a părăsit voluntar teritoriul României, inculpatul a revenit la locuinţa sa, unde se afla sechestrată victima M.M.A.. Observând că aceasta a reuşit să-şi desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se şi de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, cu intenţie,  i-a aplicat acesteia cel puţin o lovitură cu pumnul în zona capului şi în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”, relatează procurorii.

În jurul orelor 13.00,  a ars cadavrul victimei, punându-l în acelaşi butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale şi pe care îl folosise şi în cazul victimei precedente. 

”Cenuşa şi resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineaţa zilei de 26.07.2019, la orele 06.00, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal”, precizează DIICOT, adăugând că în cauză au fost instituite măsuri asiguratorii iar ”dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Olt”.loading...