Cazul Caracal. Procurorul Popescu scapă de cercetarea disciplinară

Publicat: Joi, 12 Decembrie 2019 09:58 // Actualizat: Joi, 12 Decembrie 2019 10:00 // Sursa: romaniatv.net

Secţia pentru procurori în materia disciplinară a CSM a suspendat dosarul care vizează cercetarea disciplinară a procurorului Popescu Cristian Ovidiu de la Caracal, care a instrumentat dispariţia Alexandrei Măceşanu, a suspendat până la finalizarea dosarului de la Secţia specială.

Dosarul de la CSM care vizează cercetarea disciplinară a procurorului de la Caracal care a instrumentat dispariţia Alexandrei Măceşanu, suspendat până la finalizarea dosarului de la Secţia specială. "Suspendă judecarea cauzei privind acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară faţă de Popescu Cristian Ovidiu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, până la soluţionarea în mod definitiv a cauzei ce formeaza obiectul dosarului 2204/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie", a transmis, joi, CSM.

Mama Luizei şi avocata familiei au mers la locul răpirii. Ce au descoperit acolo, declaraţii în premieră VIDEO 

Decizia poate ci atacată cu recurs, în termen de 15 zile de comunicare, la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al ICCJ.

Pe 27 noiembrie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a stabilit că procurorul Cristian Ovidiu Popescu îşi poate relua activitatea, fiind ridicată măsura suspendării acestuia din funcţia deţinută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Pe 1 august, aceeaşi secţie hotărâse suspendarea din funcţie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu, apreciind că procedura disciplinară desfăşurată la acel moment faţă de magistrat "este de natură să aducă atingere prestigiului Justiţiei".

Inspecţia Judiciară l-a cercetat pe Popescu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

"În motivarea începerii cercetării disciplinare s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6,00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal", anunţa Inspecţia Judiciară.

În luna septembrie, Cristian Ovidiu Popescu a fost pus sub acuzare de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi încălcat mai multe dispoziţii din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, dar şi articole din Constituţie şi din Codul de procedură penală.

Procurorul este acuzat că ar fi respins propunerea poliţiştilor de a pătrunde în domiciliul lui Gheorghe Dincă, inculpat pentru uciderea a două tinere în Caracal, dispunând efectuarea percheziţiei domiciliare începând cu ora 6,00 a zilei de 26 iulie, deşi obţinuse mandat de percheziţie la ora 3,04. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alexandra Macesanu cazul Caracal dosar Caracal Luiza Melencu procurori caracal
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7792
RON
18 Jan
noapte -1 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H