Cazul care a şocat lumea, otrăvire în masă: 11 morţi după ce au mâncat orez, alte 90 de persoane sunt la spital

Mâncarea consumată de oamenii care au participat, sâmbătă, la o ceremonie religioasă din oraşul Mysore, Karnataka, a provocat cel puțin 11 decese și a băgat în spital în jur de 90 de credincioși.

RomaniaTV.net
15 dec. 2018, 15:48
Cazul care a şocat lumea, otrăvire în masă: 11 morţi după ce au mâncat orez, alte 90 de persoane sunt la spital

Poliția din statul sud-indian Karnataka spune că orezul vegetal servit participanților la ceremonie ar fi fost amestecat cu o substanță toxică, potrivit CNN. „Era o ceremonie religioasă pentru deschiderea unui nou templu hindus. După ceremonie, a fost servită mâncare. Oamenii au început să se simtă rău la puțin după ce au mâncat”, a transmis un oficial.

Eșantioane din mâncarea servită au fost trimise la un laborator pentru examinare. Dintre oamenii internați în spital, 29 sunt în stare critică, a declarat pentru CNN șeful administrației districtului Chamarajanagar, B.B. Cauvery. Mulți dintre ei suferă de dureri de stomac și „majoritatea dintre ei prezintă simptome de greață și deshidratare”. Printre persoanele declarate moarte, se află și doi copii. 

Autoritățile chestionează cinci oameni cu privire la acest caz, doi manageri ai templului și trei localnici. Guvernul Karnataka a anunţat o despăgubire de 500.000 de rupii (circa 7.000 de dolari) pentru familiile fiecăreia dintre victime.