Cazul Colectiv. Judecător: E greu de imaginat cum o firmă care SPONSORIZEAZĂ masiv ISU, va fi controlată OBIECTIV de ISU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu poate controla obiectiv firmele atâta timp cât primeşte sponsorizări de la ele, spun judecătorii care au decis arestarea celor doi angajaţi ISU responsabili cu controlul clubului Colectiv. În plus, magistraţii trag un semnal de alarmă şi spun că şefii inspectoratului sunt perfect conştienţi de această situaţie, România TV.

RomaniaTV.net
25 nov. 2015, 12:24
Cazul Colectiv. Judecător: E greu de imaginat cum o firmă care SPONSORIZEAZĂ masiv ISU, va fi controlată OBIECTIV de ISU

Judecătorul care a decis arestarea celor doi angajaţi ISU îşi motivează dur, dar explicit hotărârea. Din toate probele pe care le-a studiat, magistratul spune că inspectorii au deturnat activităţile de control, potrivit România TV.

Citeşte şi: Kovesi, precizări despre noul dosar al lui Şova şi cazul Colectiv: „Se lucrează în RITM ALERT”

Dovadă stă chiar mărturia unuia dintre patronii Colectiv:

„Am fost întrebaţi dacă avem dosar PSI. Cei doi ne-au spus că ne pot întocmi acest dosar, spunând că au calificarea necesară şi că lucrează pentru o societate care desfăşoară acest gen de activitate”.

Patronii clubului ar fi negat că au dat şpagă. Alţi martori audiaţi însă, au dezvăluit o altă practică frecventă: cea a sponsorizărilor.

„Este greu de imaginat cum un agent economic care sponsorizează masiv ISU, cum se vede din dosarul de urmărire penală, va putea fi controlat cu obiectivitate de inspectori aparţinând acestei instituţii masiv sponsorizate şi eventual sancţionat drastic de aceştia”, a remarcat judecătorul militar.

Concluziile judecătorului au fost determinate şi de mai multe declaraţii depuse la dosar. Tocmai de aceea magistratul consideră că cei doi angajaţi a căror arestare a decis-o nu sunt singurii responsabili, iar procurorii ar putea merge până la vârful instituţiei

Căpitanul Antonina Radu a fost plasată în arest la domiciliu, iar colegul ei, George Petrică Matei a fost arestat preventiv. Decizia a fost deja contestată.