Cazul copilului agresat în Centrul de Plasament din Voluntari, anchetat de o comisie a CJ Ilfov

Consiliul Județean Ilfov a început, miercuri, o anchetă la Centrul de Plasament nr. 6 din Voluntari, unde un copil a fost bătut de un paznic. Centrul se află în subordinea Consiliului Județean.

RomaniaTV.net
06 ian. 2021, 14:22
Cazul copilului agresat în Centrul de Plasament din Voluntari, anchetat de o comisie a CJ Ilfov

Consiliul Judeţean Ilfov a dispus miercuri dimineaţă formarea unei comisii care să analizeze în regim de urgenţă faptele întâmplate în Centrul de Plasament Numărul 6 situat în oraşul Voluntari, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Raportul ar urma să fie finalizat până vineri, cel târziu.

„Până cel târziu vineri, la data de 08.01.2021, comisia va întocmi un raport din care să reiasă cauzele care au generat acest comportament inadmisibil al personalului Centrului de plasament faţă de un minor aflat sub măsură de protecţie. În urma acestui raport se vor lua urgent măsurile necesare, conform legislaţiei în vigoare”, se mai arată în comunicatul CJ Ilfov.

„Consiliul Judeţean Ilfov regretă cele întâmplate în cadrul unei instituţii aflate în subordinea sa, îşi exprimă totalul dezacord în privinţa acestor situaţii şi asigură cetăţenii ca acest fapt nu va rămâne nepedepsit.

Consiliul Judeţean Ilfov va informa despre măsurile care au fost luate pentru pedepsirea celor vinovaţi”, mai anunţă conducerea CJ Ilfov.

Un copil a fost agresat de paznicul unui centru de plasament din Voluntari pentru că a sărit pe o saltea din dormitor. În urma verificărilor s-a stabilit că băiatul bătut nu este singurul copil agresat în centru, motiv pentru care pe numele paznicului a fost depusă o plângere penală.

Inspectorii DGASPC Ilfov au demarat verificări pentru a scoate la iveală ce alte nereguli au mai fost în centru și dacă normele interne au fost respectate.

 

Bătaia de la centrul de plasament din Voluntari, anchetata de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov

„Urmare a apariției în spațiul on-line a unei înregistrări realizate într-un centru de plasament din Voluntari, Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții face următoarele precizări:

–      ANDPDCA  s-a autosesizat cu privire la imaginile apărute în mediul online și a trimis de urgență o echipă a Corpului de Control pentru a verifica situația exactă,

–      Imaginile nu au fost înregistrate astăzi, incidentul este consemnat în raportul de tură în data de 20 decembrie, fără mențiuni legate de intervenția angajaților,

–      În paralel, conducerea ANDPDCA a înaintat, prin serviciul Juridic, o plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov cu privire la faptele semnalate de înregistrarea video.

–      La solicitarea ANDPDCA, conducerea DGASPC Ilfov face propria verificare și a demarat cercetarea disciplinară cu privire la angajatii implicați,

–      Orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii.”, a transmis Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, într-un comunicat.

Citeşte şi: Scandal sexual într-un centru de plasament. Două fetiţe au fost obligate să întreţină relaţii sexuale între ele