Cazul copilului care a murit după ce ar fi mâncat şaorma. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copilului de 3 ani, din Bucureşti, care a murit după ce ar fi mâncat şaorma, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

23 mai 2018, 14:19
Cazul copilului care a murit după ce ar fi mâncat şaorma. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu

Conform sursei citate, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolelor 34 şi 49 din Constituţie privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Demersul Avocatului Poporului are loc după ce mass-media a relatat că, în 15 mai, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal. Totodată, presa a relatat că, potrivit părinţilor copilului, acestuia i s-ar fi făcut rău după ce ar fi mâncat şaorma la un restaurant.

Pe de altă parte, Avocatul Poporului reaminteşte că s-a sesizat din oficiu şi efectuează anchete atât în cazul copiilor de la şcoala din satul Doftana, judeţul Bacău, internaţi în spital cu simptome de toxinfecţie alimentară, cât şi în legătură cu situaţia de la Iaşi, unde 134 de persoane au contractat bacteria Salmonella, după ce ar fi consumat şaorma de la un fast-food din oraş.