Consiliul Naţional de Etică analizează cazul de plagiat al ministrului Petre Tobă în 11 decembrie

Consiliul Naţional de Etică al Ministerului Educaţiei va analiza cazul privind posibilul plagiat al lui Pere Tobă în şedinţa din 11 decembrie, indiferent dacă, până atunci va fi primită sau nu o sesizare în acest sens.  

RomaniaTV.net
26 nov. 2015, 13:42
Consiliul Naţional de Etică analizează cazul de plagiat al ministrului Petre Tobă în 11 decembrie

Potrivit surselor citate de Mediafax, Consiliului Naţional de Etică din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare din Ministerul Educaţiei nu primise, până joi, nicio sesizare privind un posibil plagiat al lucrării de doctorat a noului ministru de Interne, Petre Tobă.

Citeşte şi: Cazul Tobă. Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Dacă va fi un verdict de PLAGIAT, nu poate fi decât o SOLUŢIE

În schimb, în prima şedinţă a Consiliului de Etică va fi luat în discuţie cazul unui posibil plagiat, semnalat în presă, şi se va decide dacă se va face o analiză asupra lucrării de doctorat a lui Tobă.

„Chiar dacă până atunci nu va fi fost primită nicio sesizare legat de un posibil plagiat al ministrului Petre Tobă, vom lua în discuţie acest caz”, au precizat sursele citate.

Press One scrie că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei cu care noul ministru de Interne, chestorul principal Petre Tobă, a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor şi fără a respecta normele naţionale şi internaţionale de citare în opere ştiinţifice.