Cazul Elodia continuă: Noi probe care l-ar putea acuza pe Cioacă

Noi probe-cheie au fost descoperite în apartamentul din Braşov al soţilor Elodia Ghinescu şi Cristian Cioacă. Aceste probe l-ar putea acuza grav pe soţul avocatei din Braşov, scoţând la iveală dovezi esenţiale în privinţa unui presupus omor.

RomaniaTV.net
30 nov. 2012, 15:03

În luna octombrie s-au efectuat două percheziţii la locuinţa Elodiei Ginescu şi a lui Cristian Cioacă, procurorii descoperind sub o placă de parchet o pată de sânge de 50 de centimetri lungime, informează România TV. Procurorii spun că poliţistul a dat cu glet şi vopsea peste sânge.

Potrivit procedurii judiciare, dacă nu apar probe noi într-un dosar, părţile nu pot reveni în instanţă, pentru o nouă acţiune.

Specialiştii susţin că această pată nu ar fi putut proveni de la o simplă tăietură la mână, aşa cum au susţinut apărătorii lui Cioacă, ci ea demonstrează că în acel apartament a avut loc o adevărată luptă între cei doi soţi.

Alte probe aflate la baza referatului pentru arestarea lui Cioacă au fost cei doi pereţi proaspăt zugrăviţi, de poliţist, dar care fuseseră pătaţi cu sânge ce s-a dovedit a avea profilul genetic al Elodiei. Pete de sânge aparţinând Elodiei au mai fost descoperite şi pe uniforma lui Cioacă, pe un toc de pistol şi pe uăa apartamentului soţilor Ghinescu-Cioacă.

În plus, unele dintre aceste probe, inclusiv uniforma lui Cioacă pătată cu sângele Elodiei, precum şi alte obiecte cu care se presupune că poliţistul şi-ar fi lovit soţia, au fost descoperite într-o râpă, iar Cioacă a susţinut că nu ştie cum ajunseseră acolo.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis în această săptămână că poliţistul Cioacă poate fi judecat în stare de libertate, după ce apărătoarea Elodiei pledase pentru încarcerarea lui.

După cinci ani în care Cristian Cioacă a fost suspectul principal în cazul morţii soţiei sale, Elodia Ghinescu, procurorii cer arestarea acestuia. 

Poliţistul Cristian Cioacă a fost pus sub acuzare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută din august 2007.

Noi aşteptam de cinci ani să se facă dreptate şi să fie prins criminalul. Aşteptam să se facă dreptate, altceva nimic. Eu am avut încredere în probele vechi, nu numai în cele noi”, a declarat la România TV Emilia Ghinescu, mama avocatei. CITEŞTE AICI DECLARAŢIA EMILIEI GHENESCU.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit.

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescua fost declarată moartă, în urma unei sentinţe a Judecătoriei Braşov.

Corpul Elodiei nu a fost găsit încă, ceea ce a îngreunat şi mai mult munca procurorilor.