Cazul Freddie Gray. Autopsia efectuată de legişti scoate la iveală detalii uluitoare

Autopsia lui Freddie Gray, mort în aprilie după ce a fost reținut în forță la Baltimore, relevă că acest tânăr de culoare de 25 de ani a decedat în urma unei răni provocate de un șoc violent și brusc

RomaniaTV.net
24 iun. 2015, 06:05
Cazul Freddie Gray. Autopsia efectuată de legişti scoate la iveală detalii uluitoare

Freddie Gray a decedat în urma unei singure răni cauzate de un șoc violent și brusc, „probabil în timp ce camioneta poliției care îl transporta a accelerat brusc”, potrivit cotidianului Baltimore Sun.

Ziarul compară acest tip de rană „cu cele ale persoanelor decedate în timpul săriturilor în ape adânci”.

Au fost deschise dosare penale împotriva a șase polițiști, după arestarea calificată drept ‘omucidere’ de către procurorul statului Maryland.

Moartea tânărului a declanșat la Baltimore un val de manifestații, uneori violente, pentru a denunța rasismul și brutalitatea poliției.

În autopsie, medicul legist susține că moartea tânărului nu poate fi calificată drept accident și rezultat al unei serii de ‘omisiuni’ în procedurile de securitate. Ancheta a stabilit deja că tânărul era transportat fără centură de siguranță, cu picioarele și mâinile legate, așezat pe burtă, în camioneta de poliție. Potrivit Baltimore Sun, este posibil ca el să fi reușit să se ridice în picioare și să fi fost rănit după ce a fost proiectat de un perete al camionetei la o schimbare bruscă de direcție.

Informațiile comunicate de autorități au indicat deja că decesul său, survenit la 19 aprilie, a fost cauzat de o rană la vertebrele cervicale.