Cazul Galamaz-Martinovici schimbă regulile. Vezi propunerile lui Crăciunescu

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a trimis o adresă la International Board în care cere schimbarea unor paragrafe din Legile jocului de fotbal, în urma incidentului de la Petrolul - Steaua, când Galamaz a fost lovit de un suporter ploieştean intrat pe teren.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 11:06
Cazul Galamaz-Martinovici schimbă regulile. Vezi propunerile lui Crăciunescu

După ce în precedentul mandat al său în fruntea CCA a obţinut introducerea regulii privind acordarea de cartonaşe şi în pauza sau la finalul meciurilor, Ion Crăciunescu vrea să modifice din nou legile jocului, informează GSP.

În urma incidentului de la Ploieşti, unde fotbalistul stelist George Galamaz a fost lovit cu pumnul şi scuipat de un suporter al Petrolului, iar colegii victimei, Martinovici şi Stanca, l-au bătut, la rândul lor, pe agresor şi au primit cartonaşe roşii, Ion Crăciunescu vrea să obţină modificarea a două paragrafe.

Preşedintele CCA vrea ca jucătorii care lovesc sau bruschează un spectator intrat pe teren să nu mai fie eliminaţi dacă gestul lor poate fi considerat legitimă apărare, în situaţii în care intrusul este violent.

De asemenea, Crăciunescu vrea să obţină şi o modificare în privinţa întreruperii jocurilor în astfel de situaţii. Prin urmare, dacă în urma unui atac violent al unui spectator intrat pe teren sau al unui oficial, se stabileşte că persoana agresată are nevoie de îngrijiri medicale, jocul ar trebui oprit definitiv, în opinia şefului CCA.