Cazul japonezei ucise lângă aeroport bate pasul pe loc din cauză că Parchetul nu are bani de analize

Nicolae Vlad, asasinul japonezei Yurika Masuno, tânăra bătută, violată şi mai apoi ucisă la margine de Bucureşti, nu poate fi condamnat definitiv pentru că Parchetul nu plăteşte IML-ului contravaloarea expertizelor.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 13:18
Cazul japonezei ucise lângă aeroport bate pasul pe loc din cauză că Parchetul nu are bani de analize

De mai bine de două săptămâni, rezultatele analizelor în cazul tinerei japoneze ucise şi îngropate pe marginea DN 1 s-au împotmolit în hăţişul birocratic, între Parchet, Poliţie şi IML, pentru că specialiştii în medicină legală nu au încasat contravaloarea expertizelor cerute de procurori, scrie libertatea.ro.

„Analizele de toxicologie, serologie şi pentru stabilirea ADN sunt în lucru, iar unele au fost finalizate, dar rezultatele nu pot fi trimise la dosar deoarece nu au fost achitate. Parchetul a cerut efectuarea unui set complex de analize, el trebuie să achite nota de plată.

Când banii vor intra în contul laboratoarelor, adică al IML, rezultatele vor fi trimise ca probe decisive la anchetatori”, au declarat surse judiciare.

Presupusul riminal Nicolae Vlad (26 de ani), aflat în arest, nu poate fi condamnat cu ajutorul probelor ştiinţifice care vor zăbovi în fişetele de la IML până când cineva va catadicsi să rezolve problema lipsei banilor din sistemul nostru judiciar.

Yurika a fost omorâtă pe data de 15 august, la scurt timp după ce a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă.