Cazul liberalului care a cerut sterilizarea femeilor de etnie romă, analizat de CNCD

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat cu privire la posibilul caracter discriminatoriu al declaraţiilor preşedintelui Organizaţiei de Tineret a PNL Alba care susţine sterilizarea femeii rome, într-un mesaj pe Facebook.

04 feb. 2013, 15:08
Cazul liberalului care a cerut sterilizarea femeilor de etnie romă, analizat de CNCD

În data de 4 februarie 2013, în urma mesajului postat de preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Alba, consilierul local Rareş Buglea, pe pagina personală de Facebook, prin intermediul căruia susţinea sterilizarea femeii rome, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat cu privire la posibilul caracter discriminatoriu al acestuia.
 
CNCD va analiza situaţia de mai sus sub aspectul prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la un posibil comportament discriminatoriu care a avut ca scop sau a vizat atingerea demnităţii umane.

Conform procedurii interne de soluţionare a petiţiilor şi sesizărilor a instituţiei, urmează îndeplinirea actelor procedurale de citare a părţilor. Ulterior, Colegiul director al CNCD va adopta o hotărâre cu privire la aspectele mai sus menţionate, transmite organizaţia.