Cazul Madeleine McCann: Poliţia britanică este pregătită să aresteze TREI SUSPECŢI în dispariţia fetiţei

Poliţia britanică a trimis a doua Scrisoare Internaţională poliţiei portugheze, cerându-i permisiunea să aresteze trei suspecţi care ar fi implicaţi în misterioasa dispariţie, în 2007, în Portugalia, a fetiţei britanice Madeleine McCann, care avea atunci 3 ani.

RomaniaTV.net
13 ian. 2014, 11:31
Cazul Madeleine McCann: Poliţia britanică este pregătită să aresteze TREI SUSPECŢI în dispariţia fetiţei

Poliţiştii britanici vor să aresteze trei bărbaţi, spărgători de locuinţe, din Portugalia, despre care se bănuieşte că ar fi implicaţi în dispariţia fetiţei care se afla în vacanţă, în 2007, împreună cu părinţii ei, în această ţară.

Anchetatorii care se ocupă de acest caz devenit celebru au descoperit că bărbaţii se aflau şi făcuseră numeroase raiduri în zona hotelului din staţiunea portugheză Praia da Luz, în mai  2007, unde Madeleine McCann fusese lăsată dormind în camera de hotel de către părinţii săi care ieşiseră la restaurant în fatidica seară în care fata a dispărut.

Poliţiştii britanici care se pregătesc să vină în Portugalia, în cadrul amplei Operaţiuni Grange, iniţiată în 2011 pentru continuarea anchetei dispariţiei fetiţei, speră să dea de urma celor trei suspecţi, după ce o serie de înregistrări ale telefoanelor lor mobile a arătat că aceştia au avut multe convorbiri între ei, în orele în care se presupune că ar fi dispărut copila, scrie Daily Mirror.

Cu câteva zile înainte de dispariţia fetiţei, aceeaşi bandă de spărgători de locuinţe pătrunseseră într-un alt apartament de hotel în care se afla un copil. Din fericire, părinţii copilului i-au prins în flagrant, iar hoţii au rupt-o la fugă şi s-au făcut nevăzuţi.

Anchetatorii britanici aşteaptă răspunsul de la autorităţile portugheze, privind solicitarea lor, însă acestea manifestă reticenţă în a efectua investigaţii comune cu poliţiştii britanici, preferând să le întreprindă singuri.

În privinţa părinţilor fetiţei, Kate şi Jerry McCann, care o caută de şase ani, ei au declarat presei britanice că acesta ar fi un mare pas în anchetă, dar că se tem să îşi facă speranţe prea mari că şi-ar putea regăsi fiica vie sau moartă.

Aceasta este cea de-a doua scrisoare oficială pe care autorităţile britanice o adresează omologilor portughezi. În prezent, se poartă discuţii diplomatice între cele două ţări, pentru ca echipa de detectivi portughezi care se ocupă de cazul micuţei Madeleine McCann să primească şase detectivi britanici în echipa lor.

Operaţiunea Grange implică 37 de ofiţeri de poliţie şi în ea s-au investit până acum 4,5 milioane de lire sterline.