Cazul obuzului găsit în dulapul unei femei în Bucureşti. Îl primise cadou de la soţul ei, i-l adusese de pe front

Bătrâna din Bucureşti, din cauza căreia a fost evacuat un bloc întreg după ce nepotul ei a anunţat la 112 că are în dulap un obuz activ, a spus că habar nu avea ce reprezintă acel obiect, pe care îl primise cadou de soţul ei, care fusese pe front, anunță observator.tv.

RomaniaTV.net
24 nov. 2019, 19:18
Cazul obuzului găsit în dulapul unei femei în Bucureşti. Îl primise cadou de la soţul ei, i-l adusese de pe front

Locatarii unui bloc din sectorul 3 al Capitalei au fost evacuaţi, duminică după-amiază, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că a găsit, în apartamentul bunicii sale, un obuz.

„În jurul orei 16:00, prin apel 112, un bărbat a sesizat, că a găsit în apartamentul bunicii, un obuz. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 23 Poliție, fiind informat și ISUBIF. S-a dispus evacuarea locatarilor din imobil pentru a permite acțiunea de extragere a elementului de muniție. La fața locului se deplasează și specialiștii Serviciului Pirotehnic din cadrul IGPR. Urmează ca polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase să efectueze cercetări în vederea stabilirii modului în care proiectilul a ajuns în posesia persoanei”, se precizează într-un comunicat al Poliţieie Capitalei.

Obuzul a fost ridicat de pirotehnişti şi urmează să fie detonat într-un poligon, în condiții de siguranță. După ridicarea obuzului, locatarii imobilului s-au întors în locuinţele lor, a anunţat Poliţia Capitalei.