Cazul primarului Ion Stoica din Buftea, mărturii despre anchetele DNA: „Eşti nevinovat, dar nu avem ce să îţi facem” VIDEO

România TV a prezentat miercuri seară un nou caz despre modul de întocmire a dosarelor din DNA.

RomaniaTV.net
16 ian. 2019, 19:47

Calvarul fostului primar de Buftea Ion Stoica a început chiar din timpul mandatului, în septembrie 2010. Un cunoscut i-a șoptit primarului că există un dosar pe numele lui la DNA. Atunci s-a stabilit şi preţul iertării: o primă tranșă de 5.000 euro. 

„Banii trebuiau sa fie pentru un procuror Claudia Rosu si un domn Papici, despre care eu habar nu aveam că sunt acolo. El tot imi spunea ca e prieten cu un domn Papici, cu Claudia Rosu si Toni Smarandache”, spune primarul.

Speriat, primarul Stoica a hotărât să facă el un denunț. Așa a ajuns la DNA. 

„Am intrat intr-un birou unde erau trei mese, doua doamne, un birou gol mi-a zis sa mai dau o declaratie. La un moment dat, am auzit cum se ridica doamna celalalta si tranteste usa foarte tare. La acel moment, primarul Stoica nu știa că procuroarea care a plecat din cameră avea să îi influențeze destinul pe viață. După câteva luni, în 2011, sună telefonul: Stoica este chemat iar la DNA.  M-au preluat de jos și unde credeti ca m-au dus: la etajul doi in acelasi birou, numai ca nu m-a anchetat doamna de la primul birou, ci prima doamna. În momentul in care s-a prezentat, atunci am facut cunostinta cu dna Claudia Rosu, care ascultase tot ce spusesem eu in faza denuntului si ea iesise foarte nervoasa din birou”, continuă Ion Stoica.

Claudia Roșu este soția controversatului procuror Doru Țuluș, fostul şef al secţiei a II-a a DNA. Printre cei care au mai avut de suferit din cauza procuroarei Claudia Roşu se află și Lia Olguţa Vasilescu. Procuroarea Claudia Rosu este cea care a început și care a instrumentat o perioadă dosarul lui Gabriel Popoviciu. În acest caz a fost anchetat și fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Cornel Şerban. Țintă reală a acestui dosar a reprezentat-o preluarea arhivei DGIPI, anunţă România TV.

Totul a plecat de la o asfaltare cu cântec. Primăria Buftea a obținut o finanțare de la guvernul PDL, însă banii de la Consiliul Județean nu au mai ajuns la primărie. Totuși, strada a fost asfaltată de Consiliul Județean fără ca măcar primarul Stoica să știe, acesta aflându-se în concediu. 

VIDEO CU MĂRTURIA INTEGRALĂ INCREDIBILĂ A PRIMARULUI STOICA

Dezvaluiri fabuloase ale unui fost primar, in exclusivitate la România TV. Fostul primar din Buftea, condamnat şi ieşit din închisoare, a dezvaluit, printre altele, cum a fost asfaltata o strada la cererea lui Vasile Blaga, cum a fost tentat sa dea spaga unor procurori DNA si cum i-a rasarit in cale, fara sa aiba legatura cu dosarul sau, procurorul Mircea Negulescu.