Cazul Raisa, noi probe zdrobitoare. Accidentul a fost filmat cu camera de bord de o şoferiţă

Au apărut probe care ar putea fi folosite în dosarul morţii Raisei. O şoferiţă care mergea în spatele autospecialei care a provocat tragicul accident de pe o treceere de pietoni din Capitală a surprins totul pe camera de bord.

28 ian. 2022, 21:25
Cazul Raisa, noi probe zdrobitoare. Accidentul a fost filmat cu camera de bord de o şoferiţă
Cazul Raisa. Familile celor două două fete, de 11 şi 13 ani, care au fost victimele teribilului accident din data de 13 ianuarie din Capitală au descoperit un martor de care anchetatorii habar n-aveau. Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, chemat la Brigada Rutieră pentru expertiza mașinii.
O şoferiţă care mergea în spatele autospecialei care le-a lovit pe cele două fete pe o trecere de pietoni, pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei, a surprins accidentul pe camera de bord.
„Imaginile ar urma să ne parvină şi nouă săptămâna aceasta, o să le prezentăm procurorului şi o să cerem inclusiv audierea ei”, afirmă Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia Raisei, fetiţa moartă în accidentul provocat de poliţist.
De altfel, maşina de poliţie a fost dusă, miercuri, la brigada rutieră pentru expertiza tehnică. Şi agentul care a provocat accidentul în care a murit Raisa a ajuns din nou în faţa anchetatorilor.
Expertiza va dura două luni. Testele vor stabili cu ce viteză mergea poliţistul, când a realizat pericolul, dar şi în ce stare tehnică era maşina. Mai exact, dacă sistemul de direcţie şi frânele erau în stare bună.

Cazul Raisa. Avocatul familiei fetiţei moarte în accidentul provocat de un poliţist în Capitală solicită audierea celei de-a doua fetiţe/ Acesta susţine că starea ei este stabilă şi doreşte să ajute ”la aflarea adevărului”

Marina, fata care a scăpat cu viaţă, ar putea ajunge în faţa anchetatorilor. „E bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului, chiar susţine că vrea să fie audiată. Bine, nu chiar în termenii ăştia, că vrea să vorbească cu procurorul, să-i explice ce s-a întâmplat acolo”, adaugă Adrian Cuculis.

Cuculis susţine, de asemenea, că este importantă audierea unui alt poliţist, care este coleg cu cel aflat la volanul autospecialei implicate în accident.  ”Mai este încă un martor, cred eu, foarte important, pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu şi a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la Secţia 5, martorul respectiv, şi trebuie să vină să dea declaraţii de ce a făcut gestul acesta”, a declarat, joi, avocatul Adrian Cuculis.

Acesta a precizat că Marina, cea de-a doua fetiţă care se afla împreună cu Raisa atunci când a avut loc accidentul, ”e bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului”, copila fiind dispusă, conform avocatului, să discute cu procurorul despre ce s-a întâmplat atunci.

Cuculis a precizat că a solicitat procurorului de caz audierea copilei la domiciliul acesteia, pentru ca ea să nu fie supusă unor noi traume.

”Nu putem să o audiem în Parchet. Mi se parte o chestiune mult prea intruzivă în viaţa ei şi, mai ales că este tulburată în urma accidentului, cererea a fost de audiere a domiciliul fetei şi aşteptăm să se pronunţe doamna procuror inclusiv pe această cerere”, a mai spus avocatul.

Familia cere testarea poligraf în cazul Raisa
Avocaţii celor două familii vor ca poliţistul să fie supus şi unui test poligraf. Colegul care ar fi încercat să-l protejeze pe poliţist de furia oamenilor, ajutându-l să-şi schimbe hainele cu unele civile, ar putea fi chemat pentru explicaţii.

Avocatul familiei Raisei, fata care a murit după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de un poliţist, a anunţat că marcajul de pe bulevardul Laminorului a fost refăcut după mai bine de două săptămâni de la tragedie.