Cazul românilor despărţiţi de copil şi arestaţi în Danemarca. Gabriela Firea cere aducerea în ţară a bebeluşului: „Vom începe discuțiile cu autoritățile daneze”

Gabriela Firea se implică în cazul parintilor români arestați în Danemarca, după ce bebelușul lor a fost dus la spital în stare gravă. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalitpţii de Şanse cere repatrierea copilului dupa ce starea de sănătate a micuţulu va permite acest lucru.
Loredana Brumă
06 feb. 2022, 18:00
Cazul românilor despărţiţi de copil şi arestaţi în Danemarca. Gabriela Firea cere aducerea în ţară a bebeluşului:
Cazul românilor despărţiţi de copil şi arestaţi în Danemarca. Gabriela Firea cere aducerea în ţară a bebeluşului: "Vom începe discuțiile cu autoritățile daneze"

Cazul românilor despărţiţi de copil şi arestaţi în Danemarca a ajuns şi la urechile ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Gabriela Firea cere aducerea în ţară a micuţului.

Cazul românilor despărţiţi de copil şi arestaţi în Danemarca. Gabriela Firea: Vom solicita mâine dimineață aducerea în țară a copilului

Citeşte şi Un cuplu de români a fost arestat în Danemarca, după ce bebelușul lor a fost internat cu hemoragie craniană UPDATE

Gabriela Firea a anunţat că va interveni în cazul românilor despărţiţi de copil şi arestaţi în Danemarca.

„În calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse fac următoarele precizări referitor la cazul familiei din Danemarca al cărui copil se află în prezent spitalizat, părinților fiindu-le interzise legăturile cu acesta:

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va solicita mâine dimineață aducerea în țară a copilului atunci când starea de sănătate i-o va permite. Cererea se va baza pe principiul de drept potrivit căruia menținerea în familia extinsă a unui copil este o opțiune mai bună decât plasarea într-o instituție sau familie străină.

Având în vedere circumstanțele în care s-a produs acest caz vom începe discuțiile cu autoritățile daneze și ne exprimăm speranța că acestea vor da rezultate cât mai rapide având în vedere interesul copilului.

De asemenea vom rămâne în strânsă coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe, cu care reprezentanții Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse au fost în contact permanent, pentru a vedea în ce măsură îi vom putea asista și pe părinții minorului aflați într-o situație extrem de dificilă”,  a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că un cuplu de români a fost arestat preventiv în Danemarca, după ce bebelușul lor a fost internat cu hemoragie craniană. Ionuț și Sorana Rotundu vor rămâne după gratii până când autoritățile stabilesc dacă bebelușul s-a născut cu probleme, a fost victima neglijenței sau a fost lovit.

Ambasada României la Copenhaga a obţinut permisiunea de a o vizita în centrul de detenţie pe mama copilului de 4 săptămâni internat în stare gravă în spital, a anunţat, sâmbătă seară, Ministerul de Externe. În continuare se fac demersuri pentru obţinerea acordului privind vizitarea tatălui, reţinut într-un alt centru din Danemarca. Autorităţile române sunt în contact direct cu spitalul unde este tratat copilul.

”Poliţia daneză a comunicat informaţii suplimentare cu privire la spitalul unde a fost internat minorul pentru acordarea de îngrijiri medicale, acesta fiind, în prezent, în afara pericolului de moarte. Reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat ulterior unitatea spitalicească în care se află internat minorul, pentru a se interesa despre situaţia acestuia, şi menţin permanent legătura cu personalul medical referitor la îngrijirile acordate şi evoluţia stării de sănătate a copilului” a transmis, sâmbătă seară, MAE, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Danemarca devine prima ţară UE care renunţă la toate restricţiile anti-Covid. Rămân în vigoare măsurile aplicate nevaccinaţilor la intrarea în ţară

 

 

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei. E adorată de români, iar bugetul e unul prietenos
Capital.ro
Ungurii ne dau clasă. Succes imens chiar în inima României. Ce au făcut în Transilvania
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Anunțul zilei! Ai 6 luni la dispoziție să soliciți mai mulți bani de la Guvern
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
WhatsApp, în mare pericol. Datele personale pot fi furate
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză completă iunie 2024
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți proprietarii de terenuri. Legea se aplică peste tot în România
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sfinții Împărați Constantin și Elena: Pomană pentru cei adormiți și ajutor pentru cei în nevoie
MediaFlux
VINE URGIA în România! Vremea rea lovește din PLIN!
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'