Cazul „Roxana Donisan” se amplifică. Turiştii români acuză egiptenii de muşamalizare: „Au spus ca e motorina, ulei în apă, nimic de rechini”

Apar noi detalii şocante în cazul tragediei din Egipt, în care o româncă şi o austriacă au fost ucise după ce un rechin le-a atacat în larg. Mai mulţi turişti spun că salvamarii nu au ţinut cont de avertismentele lor şi ar fi luat totul ca pe o glumă atunci când aceştia i-au înştiinţat că în larg a fost văzut un rechin.

05 iul. 2022, 12:54

Cazul „Roxana Donisan”. Autoritățile din Egipt sunt acuzate că ar fi încercat să mușamalizeze cele două atacuri ale rechinului! Românii care s-au întors de acolo fac dezvăluiri grave, în timp ce alţii îşi anulează vacanţele.  Românii care s-au întors din Hurghada acuză autoritățile egiptene ar fi încercat să mușamalizeze tragedia.

Un avion plin cu turiști români care se întorceau din Egipt a aterizat luni seară pe Aeroportul Otopeni. Cu acea aeronavă ar fi trebuit să se întoarcă și Roxana Donisan, suceveanca în vârstă de 40 de ani, care a fost pur și simplu sfâșiată de un rechin în timp ce se scălda în apele Mării Roșii, în stațiunea Hurghada, una dintre cele mai populare în rândul românilor.

Tatăl româncei ucise de rechin în Egipt, mărturii în lacrimi: „Soția a avut o presimțire rea de cum a văzut informația pe TV, lucru care s-a confirmat”

Nu se cunosc foarte multe detalii legate de momentul în care a fost atacată, ci doar că era dispărută deja de două zile din camera de hotel, iar rămășițele cu trupul ei neînsuflețit au fost descoperite pe coral, la circa 600 de metri de locul unde o turistă austriacă a fost atacată în văzut a zeci de oameni și salvamari.

Oamenii care tocmai ce s-au întors din vacanța din Egipt spun că autoritățile de acolo nu le-au spus adevăratul motiv pentru care nu mai aveau voie să meargă pe plajă și să se scalde în apă. Cei mai mulți au aflat din presă și de la apropiați despre tragedie.

„Acolo nu se vorbește prea mult de chestia asta”, spune un turist. „Nu ne-au mai dat voie să mai mergem în apa, au spus ca e motorina, ulei în apă”, spune și o doamnă.

Roxana Donisan era o mare împătimită a sporturilor nautice și adora să facă scufundări și să admire toate atracțiile marine, tocmai de aceea a ales Egiptul ca destinație. La fel ca ea și mulți alți români au ales această destinație tocmai din același motiv. Unii dintre ei chiar au fost martori la momentul în care austriaca a fost ucisă de rechin.

Noi detalii şocante. Roxana Donisan ar fi fost ucisă de un rechin Mako, cel mai rapid din lume. Care a fost ghinionul româncei

„Au securizat plajele, nu i-au mai lăsat pe oameni să intre pe plajă, în mare. Nu știam că atacă la mal, știam că sunt niște specii de rechini mici. Am făcut scufundări, am înotat in Marea Roșie, am făcut scufundări cu o zi înainte, scufundări la 30 de metri!”, susține un alt turist.

Nu doar turiştii români au făcut dezvăluiri. Acuzaţiile au fost lansate de mai mulţi turişti de naţionalitate rusă, care susţin că au fost martorii unui moment în care salvamarii au ignorat afirmaţiile turiştilor că în larg ar fi fost văzut un rechin.

„Vorbitori de limba engleză care stăteau la debarcader au văzut un rechin cu 15 minute înainte de atac și au avertizat salvamarii. Dar au râs de ei, spunând că nu există rechini în Sahl Hasheesh și nu au fost niciodată”, a spus un turisti rus

„Chiar în ziua în care s-a întâmplat mersesem cu barca în larg, dar n-am văzut, erau acolo mai mulți români care au văzut, noi nu!”, mai spun oamenii.  Mai multe persoane susţin că i-au avertizat pe salvamari cu privire la prezența unui rechin în apă, cu 15 minute înainte ca peștele răpitor să o atace pe austriacă. Salvamarii însă „au râs” despre ceea ce susţineau oamenii motivând că nu există rechini în acea zonă, scrie The Sun.

Ministerul a precizat în comunicatul său că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice care au stat la baza acestora. De asemenea, instituția a menționat că guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor.