Tatăl româncei ucise de rechin în Egipt, mărturii în lacrimi: „Soția a avut o presimțire rea de cum a văzut informația pe TV, lucru care s-a confirmat”

Tatăl româncei ucise de rechin în Egipt a mărturisit cum a aflat că fiica lui a fost ucisă de rechin în timpul unei vacanţe în Egipt.

04 iul. 2022, 16:12

Roxana Donisan este românca ucisă de rechin în Egipt. Femeia avea 40 de ani şi lucra la Administratia Județeana a Finantelor Publice Suceava.

„Era a treia oară în Egipt, era locația cunoscută, de aceea nici nu a refuzat-o pe doamna de la agenția de turism. Mai avea un singur loc pentru a-și completa locul. Pe de o parte, s-a bucurat știind locul, calitatea serviciilor, în schimb problema cu rechinii nu prea aveam referințe. Ea dacă făcea ieșiri făcea cu instructorul, cunoștea regulamentul de înot. Înotul era sportul ei preferat vara, iarna patinajul”, a povestit tatăl româncei ucise de rechin în Egipt.

Cadavrul româncei Roxana Donisan a fost descoperit într-un recif de corali la două zile de la raportarea dispariţiei ei. Era desfigurată.

Tatăl româncei ucise de rechin în Egipt a povestit cum a aflat de moartea fiicei lui.

„Acum momentul fatidic, nu am nicio informație, cum a fost, cum a decurs. Am aflat de la știri că o româncă a murit mâncată de rechin, apoi după două ore că are 40 de ani. A venit apoi poliția să ne ia date personale, probabil și să mă înștiințeze că va lua legătura consulul din Egipt. Era vorba de fata noastră. Certificarea a fost în momentul când consulul a luat legătura și a confirmat că este fata noastră și că este la spital, dar nu mai e în viață.

Să pic de pe scaun, stăteam la masă și vorbeam la telefon. Soția a avut o presimțire rea de cum a văzut informația pe TV, lucru care s-a confirmat. Fiind duminică și personalul fiind liber, la societatea de turism, la urgențe a răspuns, mi-a confirmat și domnișoara aia. Discuțiile au durat până la 22.00, după care nu am putut dormi toată noaptea”, a povestit tatăl româncei.

Citeşte şi: Prima fotografie a femeii ucise de un rechin într-o cunoscută staţiune din Egipt

Roxana Donisan este a doua turistă ucisă de rechin în staţiunea Hurghanda, Egipt. Prima victimă a fost o austriacă în vârstă de 68 de ani, iar atacurile au avut loc la doar 600 de metri distanță unul de altul. Prima victimă a fost sfâșiată sub privirile îngrozite a sute de oameni.

Potrivit presei străine, românca era dată dispărută de două zile, iar trupul ei a fost găsit la câteva ore după moartea autriecei.

„Rămăşiţele ei au fost puse într-un sac. Erau şase poliţişti acolo, nu ne-au lăsat să filmăm”, a povestit un martor, citat de The Sun.

Ministerul de Extrene de la Bucureşti a anunţat duminică faptul că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unei românce aflate în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

„În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, se arată în comunicatul MAE.