Cazul Sorinei: Asistenta maternală a fost audiată de procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

Asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, fetiţa de 8 ani dată spre adopţie unei familii de români din SUA, a fost audiată, miercuri seară, timp de mai multe ore, de către procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

27 iun. 2019, 06:39
Cazul Sorinei: Asistenta maternală a fost audiată de procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

Audierile în acest dosar vor continua şi joi.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, contestă în instanţă decizia judecătorilor prin care fetiţa din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.

Printr-o acţiune adresată Curţii de Apel Craiova, a fost formulată o cerere de revizuire a Deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod de procedură civilă a fost solicitată şi suspendarea executării acestei hotărâri.

De asemenea, procurorul general a cerut în instanţă interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţă, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la SIIJ.

Procurorii SIIJ au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, săptămâna trecută, o percheziţie la domiciliul asistentului maternal pentru a o lua pe fetiţă.