Cazuri noi de infectare cu varianta Omicron în România, numărul total a ajuns la 10. Virusul a fost detectat la două femei vaccinate, una venită din Marea Britanie

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, Adrian Marinescu, a anunţat că au fost confirmate încă două cazuri de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului, fiind vorba despre două femei, care au forme uşoare de boală, fiind vaccinate complet.

15 dec. 2021, 11:19
Cazuri noi de infectare cu varianta Omicron în România, numărul total a ajuns la 10. Virusul a fost detectat la două femei vaccinate, una venită din Marea Britanie

Adrian Marinescu a declarat că varianta Omicron a fost confirmată, miercuri, în urma secvenţierii făcute la Institutul „Matei Balş”, la două femei, una care a călătorit în Marea Britanie, iar cealaltă care a fost în contact cu persoană care a fost în Marea Britanie.

Cele două femei au forme uşoare de boală, fiind vaccinate complet, transmite România TV.

Citeşte şi Octavian Jurma trage semnalul de alarmă: ”Viteza de creștere a valului Omicron în Africa de Sud e stupefiantă”

Medicul a explicat că una dintre femei este internată, pentru monitorizare, dar va fi externată curând, iar cealaltă este în carantină.

Ca urmare, numărul total al cazurilor de infectare cu Omicron în România ajunge la zece.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiță, despre tulpina Omicron: „Va deveni dominantă cel puţin la nivel european şi în ţara noastră”

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, spune că varianta Omicron a coronavirusului se răspândește într-un „ritm fenomenal”, iar populația ar trebui să primească booster-ul, deoarece persoanele care s-au vaccinat de două ori sunt vulnerabile.

Sajid Javid a spus că Omicron se află probabil la originea a aproximativ 40% din infecțiile din Londra și că, dacă guvernul nu acționează, atunci serviciile de sănătate ar putea fi copleșite. „Ceea ce știm acum despre această tulpină este că… se răspândește într-un ritm fenomenal, ceva ce nu am mai văzut până acum, se dublează la fiecare două-trei zile în ceea ce privește numărul de infecții„, a declarat Javid pentru Sky News.


loading...
Partenerii noștri