Cazurile COVID-19 explodează în România. Categoriile de angajaţi care trebuie să poarte din nou mască la serviciu

Aproape 15.000 de cazuri COVID-19 au fost confirmate într-o săptămână, conform unui raport dat publicităţii de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Spitalele au fost obligate să refacă circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2. Deja la nivelul Politiei si Jandarmeriei se cere să respecte distanţarea şi să poarte mască de protecţie.

12 iul. 2022, 11:42
Cazurile COVID-19 explodează în România. Categoriile de angajaţi care trebuie să poarte din nou mască la serviciu

România a intrat în valul şase de COVID-19. Aproape 15.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultima săptămână, a anunţat, într-o conferinţă de presă, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Numărul este aproape dublu faţă de cel din intervalul 27 iunie – 3 iulie, când au fost înregistrate 7.726 de cazuri de infectare.

Din cele aproape 15.000 de cazuri COVID-19, 2.717, adică aproape 20% sunt reinfectări.

În aceste condiţii, Poliţia şi Jandarmeria le recomanda angajaţilor să poarte mască de protecţie, să evite spaţiile aglomerate şi să aerisească birourile.

Citeşte şi: Numărul cazurilor COVID-19, dublu de la o săptămână la alta. Dr. Carmen Dorobăţ: „Cei care nu vor să se îmbolnăvească, să poarte masca în locurile aglomerate”

 

Alexandru Rafila, despre explozia numărului de cazuri de Covid: „Estimăm ca vârful să fie undeva în jurul datei de 15 august”. Ce restricţii îi aşteaptă pe români

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că în momentul de faţă nu sunt probleme în spitale cu numărul de cazuri de Covid. „În spitale nu sunt probleme în ceea ce privește numărul de cazuri de persoane internate. Depăşesc cu puţin 1.000 de persoane.  Noi avem alocate pentru pacienţii infectaţi cu Covid peste 20 de mii de paturi la nivel național, deci nu se pune problema insuficienţei de paturi. Inclusiv la ATI numărul de pacienţi numărul este redus”.

Citeşte şi: Valul 6 de COVID-19 ameninţă concediile românilor. Rafila: Trendul ascendent ar putea să dureze aproximativ 4-5 săptămâni. Cred că ne vom opri undeva în jur de 10-12.000 de cazuri zilnic

Trendul este în continuare crescător, iar la jumătatea lunii august vom avea, probabil, cel mai mare număr de infectări, a mai precizat Alexandru Rafila. „Aţi remarcat că avem trei săptămâni de creștere, avem aproape o dublare a numărului de cazuri cumulate pe săptămână. În mod evident această creștere va continua. Opinia mea este ca până spre jumătatea lunii august vom asista la un trend crescător, apoi probabil se va intra într-o etapă de stabilizare. Nimeni nu poate să precizeze cu exactitate, dar estimăm ca vârful să fie undeva în jurul datei de 15 august”, a explicat Rafila la RomâniaTv.

Citeşte şi: Primul loc din România unde masca redevine obligatorie de luni! A crescut masiv numărul de infectaţi cu Covid-19