Cazurile de deces provocate de coronavirusul MERS în Coreea de Sud au ajuns la 15

Coreea de Sud a anunțat duminică al cincisprezecelea deces provocat de coronavirusul MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) și șapte noi cazuri de infectare. 

14 iun. 2015, 11:40
Cazurile de deces provocate de coronavirusul MERS în Coreea de Sud au ajuns la 15

Cu 145 de persoane infectate, dintre care 15 au decedat, Coreea de Sud este statul cel mai afectat de epidemia de MERS, cu excepția Arabiei Saudite, țară de unde a revenit primul sud-coreean diagnosticat cu coronavirusul MERS la 20 mai.

Un bărbat de 62 de ani a murit duminică după-amiază la Busan, al doilea oraș ca mărime al țării. Bărbatul fusese diagnosticat cu MERS la 7 iunie, după ce a fost contaminat la spitalul Samsung din Seul, unul dintre cele mai mari spitale ale capitalei sud-coreene.

Citeşte şi Comitetul de urgenţă al OMS, convocat pentru a analiza epidemia de MERS din Coreea de Sud

Potrivit Ministerului Sănătății din Coreea de Sud, peste 70 de persoane au fost infectate în acest spital, dintre care patru din cele șapte cazuri noi. Pentru a preveni noi infectări, spitalul Samsung a anunțat duminică închiderea aproape completă a secțiilor sale.

Citeşte şi Cazuri MORTALE de infecţie cu CORONAVIRUS în Coreea de Sud

Peste 5.000 de persoane care au intrat în contact direct sau indirect cu pacienții infectați au fost plasate în carantină, în spital sau la domiciliu.

Pentru moment, nu există niciun vaccin sau tratament pentru acest virus, cu o rată a mortalității de aproximativ 35%, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

În Arabia Saudită, peste 950 de persoane au fost infectate cu coronavirusul MERS din 2012, dintre care 412 au murit.