CCR a decis că ordonanţa de urgenţă prin care este reorganizată ANAF este neconstituţională

Publicat: Marţi, 21 Mai 2019 18:04 // Actualizat: Marţi, 21 Mai 2019 18:04 // Sursa: romaniatv.net

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, marţi, că ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a dorit să reorganizeze activitatea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) este neconstituţională.

CCR a transmis că Plenul Curţii Constituţionale a luat în dezbatere, marţi, în cadrul controlului anterior promulgării, sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Sesizarea a formulată de 104 deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal, Uniunii Salvaţi România, Partidului Mişcarea Populară, precum şi deputaţi neafiliaţi.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative este neconstituţională în ansamblul său", a transmis CCR.

Sursa citată menţionează că decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF CCR reorganizarea ANAF
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H