CCR a decis devansarea deciziei privind referendumul, la cererea lui Băsescu. Vezi motivaţia

CCR va lua o decizie pe 21 august privind validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Judecătorii au admis, marţi, o solicitare formulată de preşedintele suspendat de preschimbare a termenului şedinţei în care se va lua o hotârâre privind referendumul pentru data de 21 august. Motivaţia Curţii privind scurtarea termenului: pentru a se "evita prelungirea situaţiei de instabilitate politică care se răsfrânge direct asupra economiei naţionale".

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 16:08
CCR a decis devansarea deciziei privind referendumul, la cererea lui Băsescu. Vezi motivaţia

„Plenul Curţii Constituţionale a luat în discuţie cererea de preschimbare a termenului de judecată stabilit pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României şi confirmarea rezultatelor acestuia, cerere formulată de preşedintele suspendat al României, domnul Traian Băsescu”, se arată într-un comunicat al CCR.

Potrivit CCR, „în vederea asigurării soluţionării, cu celeritate, a cauzei cu care a fost învestită Curtea Constituţională, pentru a evita prelungirea situaţiei de instabilitate politică care se răsfrânge direct asupra economiei naţionale, în temeiul art.3, art.14 şi art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, precum şi al art.153 din Codul de procedură civilă, plenul Curţii Constituţionale a dispus preschimbarea termenului de dezbateri acordat în cauză, de la data de 31 august 2012, la data de 21 august 2012″.

Curtea Constituţională a decis marţi să devanseze pentru 21 august termenul pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.

Anterior, CCR dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.

Curtea Constituţională a precizat marţi, într-un comunicat de presă, că a solicitat Guvernului să comunice, până la 21 august, listele electorale permanente actualizate până la data de 10 iulie.


loading...