CCR a decis. Mircea Diaconu nu va avea reprezentanţi în secţiile de votare

ALDE și Pro România, care îl susțin la alegerile prezidenţiale pe Mircea Diaconu nu vor putea avea reprezentanți în secțiile de votare, conform deciziei CCR, care a respins contestația celor două partide împotriva hotărârii luate în acest sens de Biroul Electoral Central (BEC).

01 oct. 2019, 13:05
CCR a decis. Mircea Diaconu nu va avea reprezentanţi în secţiile de votare

” În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a respins contestaţia. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central” a transmis CCR.

Contestaţia formulată de Alianţa ”UN OM”, formată din ALDE şi Pro România, vizează faptul că Mircea Diaconu, candidatul independent susţinut de cele două formaţiuni, nu a fost tras la sorţi odată cu candidaţii propuşi de partidele parlamentare – în prima tragere la sorţi, ci în cea de-a doua. Astfel, Mircea Diaconu a ajuns pe poziţia a zecea pe buletinul de vot, scrie News.ro.

BEC a decis, sâmbătă, că  sintagma ”partid politic parlamentar” se referă la o condiţie care trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale. În prima etapă a tragerii la sorţi a ordinii candidaţilor pe buletinele de vot au fost introduşi doar candidaţii propuşi de partidele parlamentare, apoi fiind extraşi ceilalţi candidaţi.

Astfel, alianța care îl susține pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale nu va putea avea reprezentanți în secțiile de votare. 14 candidaturi au rămas definitive pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie.