CCR a trimis Parlamentului hotărârea de invalidare a referendumului

Judecătorii Curţii Constituţionale s-au reunit miercuri în şedinţă pentru a citi în plen hotărârea privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Hotărârea a fost trimisă Parlamentului pentru a lua act de aceasta. După publicarea deciziei în Monitorul Oficial, interimatul lui Crin Antonescu încetează, iar Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 05:27
CCR a trimis Parlamentului hotărârea de invalidare a referendumului

UPDATE 13.30 CCR a trimis la Parlament hotărârea privind invalidarea referendumului.

UPDATE11.50 Şedinţa CCR s-a terminat. Potrivit România TV, în cadrul şedinţei a avut loc un schimb de replici între judecătorii Ion Predescu şi Aspazia Cojocaru.

Judecătorii CCR s-au întrunit miercuri în şedinţă pentru citirea în plen a hotărârii de invalidare a referendumului din 29 iulie. 

Curtea Constituţională a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este INVALID, ceea ce înseamnă că Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni. Decizia a fost luată cu şase voturi la trei după o şedinţă care a durat mai puţin de trei ore. Verdictul a fost acordat în cea de-a patra întâlnire a judecătorilor CCR, după trei săptămâni de amânări şi controverse.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată şi că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil.

Hotărârea Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie va fi prezentată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

La data publicării hotărârii CC în Monitorul Oficial, încetează interimatul lui Crin Antonescu în funcţia de preşedinte al României, iar Traian Băsescu îşi reia atribuţiile constituţionale şi legale de şef al statului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că Parlamentul ar putea fi convocat vineri în şedinţă extraordinară pentru a lua act de invalidarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.