CCR declară o sintagmă din legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, neconstituţională

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis joi că o sintagmă din Legea - cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice este neconstituţională.

10 iun. 2021, 14:55
CCR declară o sintagmă din legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, neconstituţională

Potrivit unui comunicat al CCR, în şedinţa de joi, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că sintagma „alte instituţii de spectacole sau concerte” cuprinsă la pct. I din Capitolul I din Anexa nr. III la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice este neconstituţională.

Decizia este definitivă şi general obligatorie. Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, scrie Agerpres.

Citeşte şi: DIICOT clasează o parte din plângerea primarului Băluţă împotriva jurnalistului Cătălin Tolontan, iar pentru cealaltă acuzaţie şi-a declinat competenţa


loading...