CCR dezbate pe 12 februarie conflictul dintre Guvern şi Parlament pe Legea bugetului de stat şi asigurărilor sociale

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 12 februarie sesizările privind existenţa unui conflict juridic între Guvern şi Parlament pe tema Legii bugetului de stat şi asigurărilor sociale pe anul 2020, pentru care Executivul şi-a asumat răspunderea, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

RomaniaTV.net
13 ian. 2020, 15:20
CCR dezbate pe 12 februarie conflictul dintre Guvern şi Parlament pe Legea bugetului de stat şi asigurărilor sociale

CCR a anunţat, luni, că se va discuta pe 12 februarie, sesizările depuse de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Astfel, CCR va judeca cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvernul României şi Parlamentul României cu privire la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 şi cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvernul României şi Parlamentul României cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020.

Curtea Constituţională anunţa pe 23 decembrie că a fost sesizată cu cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvern şi Parlament cu privire la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care au fost formulate de către preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, un nou atac la PNL: S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac! PNL este incapabil să guverneze