CCR discută cazul TONI GREBLĂ. Zegrean: Dacă declară că a fost incompatibil, va trebui să plece

Preşedintele CCR Augustin Zegrean a declarat, luni, că plenul Curţii va dezbate cazul lui Toni Greblă, urmarit penal de DNA pentru fapte de corupţie. Zegrean a arătat că, în cazul în care Greblă declară că a fost incompatibil, "va trebuie să plece".

26 ian. 2015, 10:47
CCR discută cazul TONI GREBLĂ. Zegrean: Dacă declară că a fost incompatibil, va trebui să plece

Toni Greblă este aşteptat să prezinte plenului CCR o declaratie prin care sa lamurească dacă a fost în situaţia de incompatibilitate invocata de procurori.

Augustin Zegrean a precizat că va verifica declaraţia pe care Toni Greblă o va face în privinţa situaţiei sale, iar apoi plenul Curţii va lua o decizie.

„Nu ştiu dacă domnul Greblă a venit să aducă declaraţia, o să vedem ce scrie în ea. Procedural, dacă declară că a fost într-o situaţie care îl face incompatibil va trebui să plece. Dacă nu este într-o asemenea situaţie, nu avem nimic ce să facem. Plenul va hotărî azi în funcţie de declaraţia pe care el o face. Ne reunim în plen şi vedem ce face”, a spus Augustin Zegrean, înainte de şedinţa CCR.

Şeful CCR a adăugat că după ce va sta de vorbă cu Toni Greblă se va reuni Curtea în plen, pentru a lua o decizie.

CITEŞTE ŞI Toni Greblă şi-a recunoscut parţial vina în faţa colegilor de la CCR. Zegrean: Să facă ce-i spune conştiinţa

„Decizia va fi astăzi, o să vă anunţăm într-un comunicat”, a mai spus Zegrean.

Zegrean a precizat că Toni Greblă are în lucru 20 de dosare, la fel ca şi ceilalţi judecători ai Curţii, numărul de dosare fiind egal repartizate.

Totodată, şeful CCR a arătat că CCR nu a primit nicio o solicitare de la DNA.

Judecătorul CCR Toni Greblă este urmărit penal pentru mai multe infracţiuni, între care trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat.