CCR a respins contestaţiile vizând organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie

Publicat: Miercuri, 17 Octombrie 2018 08:16 // Actualizat: Miercuri, 17 Octombrie 2018 12:03 // Sursa: romaniatv.net

Curtea Constituţională a analizat miercuri trei contestaţii vizând organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie.

UPDATE: Magistrații CCR au judecat contestațiile și le-au respins, astăzi, pe toate, potrivit România TV

Contestaţiile privind respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018 au fost depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă.

Două dintre sesizări sunt în nume personal, iar o a treia a fost depusă de avocat în numele Platformei civice apolitice ÎMPREUNĂ.

Toate cele trei contestaţii au fost înregistrate la CCR în 15 octombrie.

Curtea Constituţională ar urma să discute joi validarea rezultatului referendumului. Conform articolului 45 din Legea referendumului, Curtea Constituţională prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia.

Conform rezultatelor finale ale referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, prezenţa la vot a fost de 21,10%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,56% au fost "Da”, 6,47% au fost "Nu”, iar restul au fost nule.

Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută sunt voturi valabile.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR Curtea Constituţională referendum referendum familie
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H