CCR: Revocarea Avocatului Poporului este CONSTITUŢIONALĂ

Schimbarea Avocatului Poporului respectă prevederile Legii fundamentale, au decis, marţi, judecătorii Curţii Constituţionale.

RomaniaTV.net
10 iul. 2012, 12:27
CCR: Revocarea Avocatului Poporului este CONSTITUŢIONALĂ

Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins ca inadmisibilă sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la Hotărârea Parlamentului nr. 32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului.

Judecătorii CCR au luat marţi în discuţie sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 58 de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la Hotărârea Parlamentului pentru revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins ca inadmisibilă sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la Hotărârea Parlamentului nr. 32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea domnului Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului”, se arată într-un comunicat de presă al CC.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Parlamentul s-a reunit în 3 iulie în sesiune extraordinară şi l-a revocat din funcţie pe Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, funcţia fiind preluată interimar de către Valer Dorneanu.