CCR va analiza dacă proiectul Constituţei încalcă limitele revizuirii şi principiile dreptului constituţional

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat vineri că judecătorii CCR vor analiza proiectul de modificare a Constituţiei pentru a vedea dacă nu încalcă limitele revizuirii Constituţiei, dar şi principiile dreptului constituţional.

14 feb. 2014, 08:26
CCR va analiza dacă proiectul Constituţei încalcă limitele revizuirii şi principiile dreptului constituţional

„Nu ştiu dacă terminăm astăzi pentru că vom începe de la primul articol. Luăm fiecare articol în parte şi îl analizăm să vedem dacă nu încalcă limitele revizuirii Constituţiei, dacă nu încalcă principiile dreptului constituţional. Va fi mult de lucru. Probabil că vom termina mâine (sâmbătă – n.r.) şi atunci vă pot spune care sunt punctele slabe ale proiectului de revizuire a Constituţiei”, a declarat Augustin Zegrean înainte de începerea şedinţei CCR în care se analizează proiectul de revizuire a Constituţiei propus de Parlament.

Noua Constituţie: Interceptările se fac numai în procesul penal, iar procurorul nu le mai poate dispune

Întrebat dacă CCR va face o recomandare cu privire la punerea în aplicare a referendumului prin care se stabilea ca Parlamentul să fie unicameral, Zegrean a spus: ‘Noi vom face recomandări nu numai în această privinţă, vom face recomandări şi în alte privinţe dacă va fi nevoie’.

‘Nu noi suntem cei care facem Constituţia, nu noi stabilim dacă se face Parlament unicameral sau bicameral, a fost un referendum, se ştie rezultatul, hotărârea aparţine celor care fac proiectul şi celor care dezbat şi vor aproba Constituţia. A fost o încercare de modificare a Constituţiei în care s-a ţinut seama de acest referendum, dar proiectul a fost respins de Parlament, decizia le aparţine’, a precizat Augustin Zegrean.

Curtea Constituţională începe vineri discuţiile pe marginea revizuirii Constituţiei.

Proiectul de revizuire a Constituţiei a fost înregistrat pe 7 februarie la CCR, iar Curtea trebuie să se pronunţe până pe 17 februarie asupra respectării dispoziţiilor constituţionale privind modificarea Legii fundamentale.


loading...