CCR va discuta pe 14 aprilie sesizarea pe proiectului privind stabilirea coeficinţilor minimali de ierarhizare salarială

Publicat: Joi, 11 Iunie 2020 12:54 // Actualizat: Joi, 11 Iunie 2020 12:54 // Sursa: romaniatv.net

Curtea Constituţională a României (CCR) va discuta pe 14 iulie o sesizare referitoare la Legea pentru stabilirea coeficienţilor minimali de ierarhizare privind salarizarea personalului la nivel naţional, au precizat joi, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR. La mijlocul săptămânii trecute, deputații au votat favorabil proiectul de lege pentru stabilirea indicatorilor minimale de ierarhizare privind salarizarea personalului din economia naţională, corespunzător nivelului de calificare.

Conform unui amendament care aparține președintelui Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon, legea garantează dreptul tuturor salariaților la plata unui salariu brut lunar, diferențiat pe criteriul nivelului de studii, în cadrul unui program normal de lucru.

Citește și: CCR amână verdictul asupra proiectului de lege privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive

Conform unui alt amendament, articolul 2 se modifică astfel: "Cuantumul salariului brut lunar se stabileşte prin aplicarea unui coeficient raportat la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, stabilit prin hotărâre a Guvernului, potrivit legii".

Actul normativ stabileşte coeficienţii minimali de ierarhizare salarială pentru sectoare de activitate pentru care nu au fost încheiate contracte colective de muncă aplicabile la nivelul acestora şi pentru care nu există legi speciale privind salarizarea sau contract colectiv de muncă la nivel de unitate în vigoare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR coeficienți ierarhizare salarială proiect
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H