Ce a descoperit o româncă pe nota de plată pe care a primit-o la o tavernă din Grecia. Ce taxă suplimentară a fost nevoită să plătească: „Schimbați destinația!”

În sezonul estival, Grecia atrage cel mai mare număr de turiști români. Majoritatea aleg să călătorească în această destinație în loc să opteze pentru litoralul românesc, deoarece consideră că raportul calitate-preț este mai avantajos atât în ceea ce privește mâncarea, cât și cazarea.

05 aug. 2023, 21:13
Ce a descoperit o româncă pe nota de plată pe care a primit-o la o tavernă din Grecia. Ce taxă suplimentară a fost nevoită să plătească: „Schimbați destinația!”
Ce a descoperit o româncă pe nota de plată pe care a primit-o la o tavernă din Grecia. Ce taxă suplimentară a fost nevoită să plătească: „Schimbați destinația!”

Tot mai mulți români aleg Grecia ca destinație de vacanță, fiind impresionați de peisajele și plajele superbe, dar și de ospitalitatea oamenilor de aici. Însă, nu toți conaționalii noștri sunt mulțumiți de serviciile oferite, exprimându-și adesea dezamăgirea în mediul online.

În timpul verii, în perioada de concedii, cetățenii români împărtășesc pe internet fotografii și își povestesc experiențele trăite în destinațiile lor de vacanță. O femeie din România a dezvăluit că, după ce a luat masa într-o tavernă din Grecia, a găsit o taxă necunoscută pe nota de plată, și a povestit acest lucru pe Facebook.

Citește și: Florin Dumitrescu, vacanță de coșmar în Grecia. “Nu voi înțelege vreodată plăcerea de a sta pe plajă. Se vede că am îmbătrânit”

„Astăzi am constatat că la nota de plată ni s-au adăugat în plus 6 euro. Am întrebat pentru ce sunt și ni s-a răspuns că este taxa de față de masă, tacâmuri, șervețele/ 1,5 euro de persoană (4 membri). Așa se practică la toate tavernele? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!”, a scris aceasta pe Forum Halkidiki.

În secțiunea de comentarii, unii susțin că nu au avut cunoștință de această taxă înainte, în timp ce alții afirmă că, în realitate, aceasta este o practică răspândită în multe locuri.

„Da, se percepe la toate tavernele. Se numește couvert în care intră fața de masă, pâinea, apa. Țînând cont că la majoritatea tavernelor te servește și cu desert din partea casei, eu zic că nu-i așa o tragedie!”

„Să perceapă taxă pe ce vor ei, dar să fie afișat dinainte, și nu după, pe bon.”

„Nu am primit niciodată nimic din partea casei în ultimii 3 ani…De plătit am plătit față de masă și separat apa și pâinea…”

„Înseamnă că ați fost în același loc. Am fost turist în foarte multe zone din Grecia și peste tot sau aproape peste tot am primit ceva dulce gen fructe, înghețată, portokalopita, etc, în funcție de zonă, la sfârșitul mesei. Menționez și zone: Kavala, Thassos, Halkidiki, Thesalonik, Corfu, Lefkada, Zakynthos, Cretă (multă ospitalitate, am primit și vin din partea casei, multe altele) etc.”

„Aveți dreptate, doar pe Kassandra, zona Afitos… Am luat masa la multe taverne, dar repet…nimic din partea casei în ultimii 3 ani.”

„Schimbați destinația! Probabil acolo s-a cam uitat de ospitalitate! Sunt și alte destinații economice și foarte ofertante și în alte părți ale Greciei! Vacanțe plăcute și numai bine!”

„Ne întoarcem din Nikiti și am observat că treceau pe notă de plata 1.2 euro/ pers pentru pâine, asta în condițiile în care nu am cerut/ consumat pâine. În momentul în care i-am întrebat de ce avem pâine pe bon, ne-au restituit banii plătiți. Și, da, multe la taverne veneau din start cu pâine pe care o refuzăm politicos.”

„Este adevărat, noi acum ne întoarcem din Olympiada și se plătește și acolo 1 euro/ persoană, se numește cuvert.”

„Și noi am plătit această taxă la diverse taverne în Siviri. Se pare că e o nouă practică.”

„E prima oară când aud de o astfel de taxă în Grecia.”

„Și noi am pățit la fel aseară în Nikiti la Almira. Apa ne-au scos-o de pe bon, dar restul nu. În alte restaurante nu au făcut așa.”

„La noi și-au adăugat tips fără să întrebe dacă suntem de acord…8€.”

„E o practică pe care au preluat-o din Italia și da, se pune această taxă la multe și foarte multe taverne…ne-am întors recent din Grecia și în majoritatea locurilor pe unde am mâncat am plătit taxa asta. E vorba de pâine, apă, față de masă. Mă amuză ăștia ce se agită pe aici că ei n-au văzut așa ceva în Grecia…n-ați fost atenți la bon! Nu că s-ar înțelege ceva din el, că e în greacă, dar dacă ați fi întrebat ce plătiți, vi s-ar fi explicat.”

Citește și: Preţul benzinei a explodat în Grecia. Cât trebuie să plătească românii care merg în vacanţă cu maşina