Ce a făcut David Popovici cu primii bani câştigaţi din înot. Guvernul l-a premiat cu 200.000 de euro după CM de la Budapesta

David Popovici este primul sportiv care în ultimii 49 de ani a obținut titlul mondial în probele de 100 și 200 metri liberi, la campionatele mondiale. De asemenea, sportivul român a doborât recordurile mondiale de juniori atât în proba de 200 de metri liber, cât și în proba de 100 de metri liber.

28 iun. 2022, 14:02
Ce a făcut David Popovici cu primii bani câştigaţi din înot. Guvernul l-a premiat cu 200.000 de euro după CM de la Budapesta
Ce a făcut David Popovici cu primii bani câştigaţi din înot

Ce a făcut David Popovici cu primii bani câştigaţi din înot. Executivul a decis alocarea sumei de un milion de lei pentru David Popovici, banii provenind din Fondul de rezervă al Guvernului. Premierea a avut loc, duminică, 26 iunie 2022, la Palatul Victoria. În plus, conform normelor financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin HG 1447/2007, cu modificările ulterioare, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare loc 1 obținut la CM, un total de 112.000 de lei (22.500 de euro), sumă care poate fi dublată. De asemenea, şi CS Dinamo, club la care este legitimat sportivul, îl poate premia cu jumătate din sumele prevăzute de HG 1447/2007, cu modificările ulterioare!

„Aurul” lui David Popovici, de şase ori mai puţine vizualizări pe YouTube decât ultimul hit al lui Tzancă Uraganu VIDEO

David Popovici a dezvăluit, acum ceva timp, ce a făcut cu primii bani câştigaţi din sport. „Primii bani câștigați? Sincer, cred că i-am strâns. Și o să-i tot strâng până o să știu ce o să fac cu ei”, a spus David Popovici într-un interviu acordat pentru TVR în 2021. În segmentul special difuzat de Ziua Naţională a României, tânărul a făcut multe declarații care ar trebui să inspire o generație care își pierde tot mai mult reperele. David Popovici a menționat, printre altele, că se ferește de lucrurile „extravangante” și preferă o viață simplă, iar cea mai mare bucurie este atunci când mama lui îl surprinde cu ceva bun de mâncare după antrenamente!

David Popovici a vorbit despre iubita lui. Cine este și cum arată tânăra care l-a cucerit pe campionul mondial FOTO

„Vreau să le mulțumesc celor care m-au susțuniut și mă susțin în continuare. Le mulțumesc oamenilor care m-au urmărit și au venit în persoană să mă vadă. Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”, a declarat David Popovici la revenirea în România, după ce a devenit dublu campion mondial la Budapesta.