Ce a făcut medicul Radu Zamfir la o lună de la TRAGEDIA din Apuseni

Vineri s-a împlinit o lună de la accidentul aviatic din Apuseni, în urma căruia şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta la medicină Aura Ion. Doctorul Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitorii tragediei şi cel care a fost supranumit medicul-erou după ce a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a salva vieţile colegilor care se aflau în acelaşi avion cu el, a făcut în ziua comemorării ceea ce ştie mai bine: a operat. Şi pentru asta nu s-a temut să urce din nou într-un avion, pentru a zbura la Cluj pentru o prelevare de organe.

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 09:04
Ce a făcut medicul Radu Zamfir la o lună de la TRAGEDIA din Apuseni

La o lună de la tragedia aviatică din Apuseni, medicul Radu Zamfir a zburat din nou. De această dată s-a îndreptat către Cluj, pentru a preleva organe. Medicul a fost însoţit de echipa sa de la Spitalul Fundeni şi cu toţii au zburat cu un avion de linie.

Echipa din Bucureşti a ajuns la Cluj-Napoca aproape de ora 20.00. Medicii au prelevat ficatul unui bărbat de 50 de ani care a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident rutier. El nu a mai putut fi salvat, iar familia a fost de acord să-i doneze organele.

Citeşte şi Ce a cauzat ACCIDENTUL AVIATIC din APUSENI. Vezi CONCLUZIILE raportului

Intervenţia de prelevare a durat aproape o oră, iar medicii s-au şi întors în Bucureşti pentru a efectua un transplant. Şi rinichii bărbatului au fost prelevaţi pentru a salva alţi doi bărbaţi, unul din Cluj, altul din Bihor.

Parastas cu 300 de oameni pentru pilotul Adrian Iovan, organizat la locul accidentului

Sâmbătă, la Horea, comuna în apropiere de care a aterizat forţat avionul BN 2 pilotat de Adrian Iovan, va avea loc parastasul de 40 de zile al pilotului pierit în urma leziunilor suferite la aterizarea forţată. Fosta sa soţie, Romaniţa Iovan, este cea care se ocupă de tot şi ea se află încă de vineri la Horea.