Ce a făcut un tată după ce şi-a luat fata de la aeroport, din Timişoara, în plină pandemie de coronavirus. Tânăra s-a întors din Anglia

O tânără din Timișoara a terminat zilele trecute cursurile pe care le urmează la o facultate din Marea Britanie şi trebuia să se întoarcă acasă.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 20:52
Ce a făcut un tată după ce şi-a luat fata de la aeroport, din Timişoara, în plină pandemie de coronavirus. Tânăra s-a întors din Anglia

Tatăl său a făcut un adevărat plan pentru a o lua din aeroport și o duce direct în izolare, într-un apartament separat, fără să o îmbrățișeze de bun venit, fără să o ajute cu bagajele. „A fost greu, dar trebuie să ne adaptăm vremurilor. Suntem aproape, dar păstrăm distanța”, spune tatăl fetei pentru tion.ro.

Fiica sa a venit spre casă cât de repede a putut, dar în România au fost impuse deja restricții pe timpul stării de urgență. Ea a schimbat și a căutat două trenuri pentru a găsi un mijloc de transport care să o ducă în Londra, unde să se urce în avion și să plece, cu destinația Timișoara. Spune că trenurile erau goale, din loc în loc câte un pasager, dar totuși circulau. A ajuns în Londra, s-a urcat în avion, totul „conform planului”. Desfășurarea de forțe începea la Timișoara.

Știam că atunci când va veni va trebui să intre în autoizolare la domiciliu. Am vorbit cu doctorița de familie și ne-a spus toți pașii pe care trebuie să-i urmăm. Norocul nostru este că avem un apartament liber în același bloc, al unei rude apropiate, plecată peste hotare, care nu se va întoarce curând, locuință de care avem grijă în permanență. De când a început starea de urgență și pandemia de coronavirus m-am gândit că este posibil ca aici să stea fiica mea, așa că i-am reamenajat o cameră, am mutat un televizor de la noi, pentru a avea tot confortul. Aveam locul de izolare, timp de 14 zile, ea venind din «zona galbenă», pentru care se recomandă izolare la domiciliu. Mai trebuia doar să o iau de la aeroport…”, povestește tatăl tinerei studente pentru sursa menţionată mai sus.

Citeşte întreaga poveste tion.ro.